Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

El turisme descontrolat té conseqüències nefastes

esala34847582 barcelona 28 07 2016 turismo turistas en la rambla colon fot161201172924 / FERRAN NADEU

Estic segur que coneixeu algú proper a vosaltres que treballa en el sector turístic. I és que el turisme s'ha convertit en un dels sectors económics més importants a Espanya i Catalunya actualment; no s'ha d'oblidar que Espanya és el tercer país més visitat del món, tan sols darrere els Estats Units i França.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Ara bé, tot i que estic segur que a molts de nosaltres ens agrada viatjar, el turisme també pot portar conseqüències realment negatives. La més evident és la que afecta a la convivència entre turista i resident. Ja sigui per turistes maleducats que veuen als ciutadans com una atracció de fira o l'anomenat "turisme de borratxera".

Visc en un poble de 14.000 habitants, força petit i tranquil pels estàndards actuals, i tot i així, alguna nit m'he despertat perquè un grup de joves borratxos que anava cridant pel carrer a les quatre de la matinada. M'imagino que als barris més turístics de Barcelona pot arribar a ser un infern.

L'altra conseqüència negativa és l'expulsió dels mateixos veïns de les seves cases. Més de la meitat dels apartaments del barri gòtic ja estan destinats a turistes. Aquest barri ja l'han conquerit els turistes, o més aviat gent amb diners que lloga pisos a turistes, i van fent el mateix a poc a poc amb els altres barris, expulsant els barcelonins de Barcelona. El turisme descontrolat pot portar a conseqüències catastròfiques.