Entrevista YOTELE

Anne Igartiburu: «A ‘Corazón’ i ‘Socialité’ parlem de crònica social però amb personatges i continguts diferents»

Parlem amb la presentadora sobre la tornada del mític espai de TVE, que recupera la seva emissió diària a la franja prèvia al ‘Telediario’

RTVE

‘Corazón’ torna aquest dimecres a la seva emissió diària a La 1 de TVE. El mític espai presentat per Anne Igartiburu torna a la franja prèvia al ‘Telediario’ amb un concepte renovat en imatge i en l’enfocament de continguts amb l’objectiu de reimpulsar la seva marca, mantenint l’estructura de programa de reportatges d’actualitat sobre personalitats destacades.

A més de comptar amb un equip reforçat i entrevistes al plató, el format comptarà amb la col·laboració de «reporters VIP» com actors o cantants que ens acompanyaran a conèixer els seus companys de professió. YOTELE parla amb Anne Igartiburu sobre l’estrena d’aquesta nova etapa de ‘Corazón’, entre altres assumptes com el de les Campanades.

‘Corazón’ inicia una nova etapa recuperant la seva emissió diària. ¿Quines novetats trobarem en aquesta temporada?

Començarem una mica abans i dedicarem més temps a temàtiques per les que abans passàvem per sobre.

Hi haurà un canvi quant a l’«enfocament» dels continguts... ¿Què ens pots detallar sobre això?

L’espectador també ens demanava posar més èmfasi en temes de cine, música, moda... Tot i que ja ho fèiem, ara ho farem amb més temps i dedicació.

Compliu 25 anys en emissió. ¿Quines són les claus perquè el format continuï mantenint-se com una de les marques més emblemàtiques de TVE?

Penso que les claus han sigut continuar informant amb rigor, amb molt èmfasi en la informació veraç i reportatges ben fets i amb un equip que s’aboca cada dia en un directe. El públic també ja ens coneix i els agrada passar aquesta estoneta abans de dinar... Bé, són moltes coses. Tampoc tinc la vareta màgica, però crec que ha sigut un compendi de coses que ha fet que dia a dia continuem.

‘Corazón’ torna a una franja molt complicada per a TVE, però compta amb l’avantatge que és un format molt reconegut pel públic. ¿Quines expectatives hi ha quant a les audiències i quina resposta espereu del públic?

Sobretot estem il·lusionats per anar recuperant dia a dia, mes a mes, tots aquells que van veure com a poc a poc desapareixia ‘Corazón’ des de fa un any i mig. Vam començar amb la pandèmia, després ens vam quedar al cap de setmana. Ara la il·lusió és recuperar aquest públic amb la millor crònica social, a prop de l’espectador i en directe... Veurem què passa.

El cap de setmana us enfronteu a ‘Socialité’, que també aborda el món del cor però des d’una altra perspectiva. ¿Com porteu aquesta rivalitat? ¿Aquesta competència us serveix per continuar millorant?

Som dos formats que parlem de crònica social però amb personatges i continguts diferents. Fins ara el format de cap de setmana s’ha continuat fent. Així que continuem retroalimentant-nos entre setmana i fi de setmana. També crec que ‘Socialité’ va molt més al personatge ja ubicat en els ‘realities’ de la seva cadena i nosaltres en fem d’altres, però bé, hi ha lloc per a tothom. Que l’espectador triï el que li ve de gust veure.

¿Quin personatge de la crònica social t’agradaria poder entrevistar al plató de ‘Corazón’?

Me n’agraden molts, com Antonio Banderas. Jo soc molt melòmana. De l’àmbit de la música, també entrevistaria moltíssims músics i solistes. Esportistes també m’agradaria. Potser no són tant de crònica social però crec que tenen moltes coses per compartir i també aporten. Moltes vegades la vida personal i professional es van unificant. Per això molts rostres coneguts ens obren les portes del seu dia a dia.

¿Què consideres que aporta ‘Corazón’ a una televisió pública com TVE?

Crec que aporta entreteniment, crònica social, informació i molta varietat des d’una visió molt diferent del que passa a nivell artístic, cultural, de rostres coneguts o de les famílies reials. A més, amb aquest enfocament que li volen donar per endinsar-se més en el món de la moda o del cine, em ve molt de gust.

Més enllà de ‘Corazón’, repeteixes un any més com a presentadora de les Campanades. ¿Com afrontes aquesta nit? Aquest any tornaràs a estar acompanyada d’Ana Obregón...

Ja fa 17 anys consecutius que les retransmeto, més les que vaig fer a Euskal Telebista. Crec que cap presentador ho ha fet mai això i estic molt contenta i agraïda. Crec que aquestes campanades són molt especials també. Crec que tots estan desitjant tornar a aquesta anhelada normalitat de veritat. No es farà de la nit al dia, i menys amb les notícies que estem coneixent aquests dies. A més, repeteixo amb Ana Obregón, que està molt il·lusionada. Ja he gravat la promo de les Campanades i està molt animada. És una nit bonica per ser a prop de l’espectador. TVE és una cadena referent per canviar d’any.

Ibai Llanos i Ramón García també presentaran les Campanades a Twitch. ¿Què et va semblar la notícia?

Em sembla una parella increïble. És una superparella. Ibai fa diversos anys que les retransmet i de Ramón, ¿què t’he de dir? L’estimo molt. Així que fenomenal.