Contradiccions i dubtes

‘laSexta Noticias’ es disculpa per informar sobre l’home que assegurava haver estat 35 anys en coma

El programa informatiu també va donar veu al protagonista d’aquesta història falsa

‘laSexta Noticias’ ha volgut reconèixer els seus espectadors l’error comès a l’informar i donar veu a Manel Monteagudo, l’home conegut per assegurar que havia estat 35 anys en coma. Malgrat les incongruències en els fets, van ser molts els mitjans que van tractar l’assumpte fins que el mateix home va reconèixer que el seu testimoni era fals.

Aquest divendres l’espai informatiu de la cadena d’Atresmedia es va disculpar després de fer una entrevista al protagonista i fer un reportatge sobre el seu cas que es va poder veure en antena a meitat de setmana. Dijous a la tarda es va desmentir la història i la cadena d’Atresmedia va preferir demanar perdó per l’equivocació.

La presentadora va explicar amb detall com van ser els fets: «La història ens va arribar per l’agència Efe i nosaltres ho completar parlant amb el protagonista». «A l’avançar en aquesta història ens hem trobat amb dificultats, dubtes i contradiccions que ens han fet rectificar», va dir davant l’audiència.

Tot seguit, es va voler donar una àmplia explicació de l’error: «En vista del sorprenent titular, molts mitjans de comunicació, entre ells aquest informatiu, ens vam afanyar a explicar-ho». L’argument es va acompanyar amb les paraules de diversos experts: «Mai he vist que algú despertés després de 35 anys. Hi ha la possibilitat, però seria un cas excepcional».