DUR MISSATGE

Risto Mejide, després de la condemna a Javier Negre: «Ja no ets benvingut a 'Todo es mentira'»

L'excol·laborador del programa va publicar a 'El Mundo', segons la sentència, una entrevista que mai va existir

risto

Dimarts passat saltava la notícia que Javier Negre, periodista d’‘El Mundo’, ha sigut condemnat per haver publicat una entrevista a la primera víctima i exparella de ‘l’assassí de Conca’, que, segons la sentència, mai va existir. Sobre aquest tema es va pronunciar ahir Risto Mejide a ‘Todo es mentira’, programa en el qual el periodista exercia fins ara de col·laborador. 

Després de l’emissió d’una peça que recollia diversos detalls de la sentència, el presentador es va adreçar als seus espectadors per informar de l’estat en què es troba la relació entre el programa i el periodista. «He de fer una aturada i explicar-vos el que ha passat darrere de la càmera, perquè us devem aquesta veritat i perquè Javier Negre ha sigut col·laborador d’aquest programa», va començar dient. 

Risto va explicar que el 5 de novembre, Negre va decidir deixar de col·laborar amb ‘Todo es mentira’ de manera «unilateral i sense donar explicacions». «Nosaltres en aquell moment no vam entendre la seva decisió, perquè ha continuat col·laborant amb mitjans i amb programes fins i tot d’aquesta casa», va assenyalar el publicista, que es va assabentar de la sentència sis dies després al veure-la publicada a ‘El Mundo’. 

«En aquest programa defensem que tothom es pot equivocar, nosaltres ens equivocarem i continuarem fent-ho. Donar una informació per veritable quan no ho és, és un error que cal corregir», va prosseguir Risto. I va afegir amb serietat: «El que no respectarem i el que no permetrem és, no sé ja si inventar o publicar una entrevista que no va ser concedida, sinó la falta de lleialtat»

A més, Risto es va mostrar molt crític amb Negre per haver-li donat explicacions ni a ell ni al seu programa: «Sincerament, i lamento molt dir-lo d’aquesta manera, ja no ets benvingut en ‘Todo es mentira’. Gràcies». Finalment, el presentador va compartir la seva sorpresa al conèixer que Negre havia estat a ‘El programa de Ana Rosa’ i que ningú li havia preguntat per aquest tema: «Nosaltres no som qui per dir a ningú el que ha de preguntar, però em sorprèn molt».

Temes:

Risto Mejide