PER AL 10-N

Mediaset rebutja el debat de l'Acadèmia de TV: «El de Telecinco s'ha de valorar de manera prioritària»

El grup de comunicació ha explicat que contempla únicament l'emissió del debat que va proposar als partits

debate

Com ja va passar en les anteriors eleccions generals, la celebració dels debats electorals ha tornat a crear tensions entre els grans grups de comunicació. Després que l’Acadèmia de Televisió s’hagi ofert per celebrar un únic debat neutral a través d’un senyal que posaria a disposició de tots els mitjans interessats a emetre-la, Mediaset ha mostrat la seva disconformitat perquè considera que l’oferta que havia realitzat als partits «s’hauria de valorar de manera prioritària»

Argumentant que a l’anterior campanya els debats van estar organitzats per TVE i Atresmedia, el grup amb seu a Fuencarral ha comunicat que la seva cadena principal hauria de ser en aquesta ocasió el punt de trobada entre els candidats a la presidència. 

«La nostra proposta als cinc primers partits per a la celebració d’un debat televisiu, que es va enviar tot just conèixer-se que hi hauria una nova convocatòria d’eleccions, es contempla únicament per a la seva emissió a Telecinco i considerem que s’hauria de valorar de manera prioritària, ja que a l’anterior campanya electoral es van oferir als altres dos operadors principals», han assenyalat fonts de Mediaset a Europa Press. 

El grup ha mostrat aquesta actitud després que aquest dijous, 3 d’octubre, el Comitè Electoral del PSOE anunciés que Pedro Sánchez, president del Govern en funcions i candidat dels socialistes, participarà en un únic debat el 4 de novembre. Tot apunta que aquesta cita, en la qual també hi participarien PP, Unides Podem, Ciutadans i Vox, estarà organitzada per l’Acadèmia de Televisió que presideix María Casado.