immobiliari

Iberdrola ven la Torre Auditori de BCN per 98 milions

L'edifici, de 22.900 metres quadrats, ha sigut adquirit per la gestorta Aberdeen Standard Investments

iberdrola 2 / JOSEP GARCIA

La gestora Aberdeen Standard Investments ha comprat a Iberdrola Inmobiliaria la Torre Auditori de Barcelona per 98 milions d’euros en un operació que s’ha ratificat aquest divendres.

L’edifici, construït el 2013, té 22.900 metres quadrats i s’ubica al BcnFira District de Barcelona, ha informat la gestora en un comunicat.

Es tracta de la primera adquisició del fons Aberdeen Balanced European Property Fund a Espanya, després que la capital catalana hagi sigut identificada per la companyia com una de les "ciutats guanyadores" d’Europa.

La directora d’inversions immobiliàries i gestió d’actius per a Espanya i Portugal, Pilar Valencia, ha afirmat que aquesta compra posa de manifest la capacitat de la companyia per realitzar operacions d’important volum al mercat ibèric.

En l’operació, Garrigues –en la part legal– i Savills Aguirre Newman han assessorat Aberdeen Estàndard Investments, mentre que Iberdrola ha comptat amb l’assessorament legal d’Ontier i amb BNP Paribas Real Estate com a assessors comercials.

Iberdrola emmarca l’operació en l’estratègia de rotació d’actius que Iberdrola Inmobiliaria manté amb la seva cartera de patrimoni en renda, ha informat en un altre comunicat.