Reobertura al públic

Els jardins de Can Pahissa de Vilanova i la Geltrú es converteixen en espai de refugi climàtic d’accés públic

Es recupera l’espai per a l’ús públic i des de l’ajuntament expressen la voluntat d’obrir altres espais del nucli urbà per afrontar els episodis de calor

Ayuntamiento de Vilanova i la Geltrú

Els jardins del Centre de Resiliència i Sostenibilitat Can Pahissa obren al públic des d’aquest mes de febrer amb la voluntat d’oferir un espai de descans i refugi climàtic per a la ciutadania. Aquest recinte, ubicat a la rambla de la Pau, 46, obre la seva zona enjardinada de dilluns a divendres, de les 9.30 a les 14.00 hores.

L’obertura dels jardins vol iniciar l’adequació d’una xarxa de refugis climàtics a la ciutat, espais per al descans, la recuperació i la relaxació davant els episodis de calor cada vegada més freqüents.

El regidor de Medi Ambient, Xavier Serra, destaca la importància de «la recuperació per a l’ús públic d’espais verds ja existents com els jardins de Can Pahissa» i mostra la voluntat d’«obrir-ne de nous en altres espais» del nucli urbà, per fer front als episodis de calor que estem vivint en els últims estius i que previsiblement seran cada vegada més freqüents.

VNG vol obrir els espais verds del nucli urbà per combatre la calor de l’estiu

Espais com aquest podrien reproduir-se a la plaça de la Ciència, al recentment adquirit Bosquet de Baix a Mar, «i en altres parcs i places que ja disposen de massa arbòria o als espais lliures del nou sector del Cap de Creu», avança Xavier Serra.

Durant els pròxims mesos, els jardins de Can Pahissa incorporaran elements per reforçar les seves virtuts com a refugi climàtic. L’espai disposarà de bancs i taules per al gaudi de la ciutadania, i una zona per potenciar la recuperació tèrmica dels vianants en moments d’onades de calor, com una font d’aigua fresca i potable.

El recinte de la rambla de la Pau també podria acollir un espai amb hamaques, en col·laboració amb entitats ambientals de la ciutat com Ecol3VNG, per potenciar les virtuts de calma i de descans de l’espai.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova