Programació

8-M a Viladecans: exposició fotogràfica, xerrades i manifestació per visibilitzar la desigualtat

Durant aquest mes de març la ciutat ha preparat diferents activitats per reivindicar la lluita

ayuntamiento de Viladecans

Viladecans (Baix Llobregat) ha llançat la programació per commemorar el Dia Internacional de les Dones per reivindicar la igualtat, i ho fa amb la celebració d’un 8-M carregat de memòria, així com de propostes per a totes les edats.

L’acte central del 8 de març tindrà lloc a la plaça de la Vila, amb la lectura del manifest en un acte institucional. A més, a la tanca del parc de Can Xic hi haurà una exposició fotogràfica anomenada ‘Dones de Viladecans i espais públics. Passat i present’, que busca reconèixer el paper de les dones locals en l’esfera pública des de fa unes dècades fins a l’actualitat. El dia abans a la tarda es farà una xerrada a càrrec de Laia Lligadas, en què parlarà dels primers moviments feministes a Viladecans durant la Transició.

El 8-M a la tarda hi haurà una sessió de cine amb la pel·lícula ‘Quiero ser como Bechkam’, al casal de la Montserratina i jocs al carrer, a la plaça de la Constitució, amb perspectiva de gènere, que pretenen educar els nens sense estereotips de gènere i donar valor a la diversitat. Els participants del Projecte Comunitari de Serveis Socials i l’Ateneu de les Arts per a familiars amb nens i joves amb dependència i diversitat funcional, representaran l’obra de teatre ‘Mujer tenías que ser’, el dissabte 11 de març, amb una crítica sobre com el fet de ser dona ha marcat i condicionat la vida de les dones.

Quant a l’àmbit esportiu, no faltarà la reivindicativa Cursa de la Dona, que es farà el 12 de març i per a la qual ja estan obertes les inscripcions.

Finalment, el 25-M, es farà la jornada feminista ‘Construïm igualtat, fem polítiques feministes’, que tindrà com a convidada Raquel Riba Rossy, il·lustradora i creadora del personatge Lola Vendetta. A més, hi haurà rondallaires, tallers per a nens i tallers d’autodefensa, diversitat i feministes i d’eines de comunicació, així com dos concerts.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans