Animar la creació

Viladecans acollirà la 12a edició del Premi Delta de literatura

L’Atrium va acollir l’acte de clausura de l’11a edició dels premis l’1 de desembre passat

ayuntamiento de Viladecans

Viladecans (Baix Llobregat) serà la seu de la 12a edició dels Premis Delta, el certamen literari de narrativa escrit per dones, agafant el relleu a Sant Just Desvern.

D’aquesta manera s’ha anunciat en l’acte de clausura de l’11a edició celebrat a Atrium, on s’ha atorgat l’últim premi que aquest any ha vingut a parar en mans de l’escriptora viladecanenca Eva M. Garrigosa per la seva novel·la ‘L’abocador’.

L’acte, que va comptar amb la presència de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, la regidora d’Igualtat, Olga Reyes i la tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Gisela Navarro.

L’acte va constar d’una benvinguda institucional i una conversa entre el periodista i escriptor José Luis Ibáñez Ribao, que a més va ser presentador de l’acte, i l’escriptora Carmen Posadas, a la qual, més tard, es va unir Eva M. Garrigosa en qualitat de guanyadora del premi. L’acte va finalitzar amb un debat amb el públic assistent i una posterior firma de llibres dels escriptors i escriptores.

Reconèixer obres literàries femenines

El Premi Delta és un certament organitzat per nou ajuntaments i biblioteques de ciutats de la comarca, entre les quals, a part de Viladecans, es troben Begues, Castelldefels, Gavà, el Prat de Llobregat, Esplugues, Sant Boi, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts, amb el suport del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Des de la seva creació el 2001, el seu principal objectiu ha sigut donar a conèixer i fer un reconeixement públic de les obres literàries realitzades per les dones, alhora que també encoratjar-les a desenvolupar el seu potencial creatiu. El concurs, a més, ve acompanyat d’una sèrie d’activitats de foment de l’escriptura entre la comunitat, com a manera d’esperonar el camí cap a la igualtat entre homes i dones.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans

Temes:

Viladecans