II Jornades de l’Agenda 2030

Barcelona premia Viladecans com a ciutat amb millors pràctiques per als ODS

La jornada reconeix iniciatives innovadores i inspiradores per assolir els ODS en 10 modalitats

@BCN_Agenda2030

Barcelona ha atorgat a la veïna població de Viladecans (Baix Llobregat) el premi Agenda 2030 a la ciutat amb les millors pràctiques per assolir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) pel seu model d’innovació.

La tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, va entregar aquest dimarts, 29 de novembre, els primers Premis Agenda 2030 de Barcelona, un guardó impulsat pel consistori que reconeix iniciatives innovadores i inspiradores per assolir els ODS en 10 modalitats i al qual, en aquesta primera edició, s’han presentat 72 projectes.

Entre les deu iniciatives innovadores i inspiradores premiades hi ha el Hub d’Acció Climàtica: cap a la neutralitat oberta i la resiliència, d’Aigües de Barcelona; EMGCIA, SA, i la plataforma oberta de bus a la demanda Bus4.me, de Transports Generals d’Olesa, SAU.

També el Consell de la Dona del Consorci de la Zona Franca de Barcelona; l’Agenda Sarrià 2030, de l’Associació de Veïns de Sarrià, i el projecte ‘¿I tu, què tries? Jo trio comerç just’, de la coordinadora pel comerç just i les finances ètiques.

En les modalitats de mitjans de comunicació han rebut el premi la periodista Anna Grimau Bigaire per l’Agenda 2030 als informatius de TVE i la Xarxa de Comunicació Local per Espai públic 2030.

Els projectes educatius que han obtingut el premi són l’escola Octavio Paz pel seu projecte Cuines i l’Institut Rafael Casanova per la iniciativa ‘Cap a una tribu global’.

Cada un dels projectes guanyadors ha rebut un trofeu commemoratiu, dissenyat per Emiliana i Cocu, i a més totes les escoles que han participat en la convocatòria rebran un altre trofeu, dissenyat per Curro Claret.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans

Temes:

Viladecans