Festa Major d’Hivern

Viladecans presenta l’Àlex i l’Eulàlia, els seus nous gegants «moderns»

Substitueixen la Paquita i el Josep que portaven ballant per a la ciutat uns 65 anys

Ayuntamiento de Viladecans

El Josep i la Paquita, gegants de Viladecans (Baix Llobregat) des de fa uns 65 anys s’han acomiadat per donar la benvinguda a l’Eulàlia i l’Àlex, dos nous gegants més «lleugers, joves i moderns» que han arribat a la ciutat del Baix Llobregat vestits amb la indumentària tradicional de la Tornaboda, el ball tradicional que comparteix el municipi amb Gavà (Baix Llobregat).

Els gegants s’han fabricat a l’Estudi Toni Sant Mujal de Cardona, l’artista i el seu equip han afegit tocs personals als gegants, com ara pírcings i un auricular sense fil a l’orella de l’Àlex, trets característics que tenen l’objectiu de representar la joventut del 2022.

Molt més lleugers

L’Àlex pesa 37 kg i fa uns 3,60 m; en canvi, l’Eulàlia fa 3,45 m i té un pes de 30 kg. Això fa que siguin més lleugers que els seus predecessors, que arribaven a pesar a prop dels 50 kg, un dels principals motius del canvi.

L’Àlex i l’Eulàlia porten aquests noms per Eulàlia Amat, dona que va donar el seu patrimoni per fomentar la cultura del municipi, i Àlex, un veí de la ciutat molt relacionat amb les activitats d’oci i cultura de Viladecans i un membre dels Diables de Viladecans que va fer ballar durant molts anys el Josep i la Paquita.

Ara la ciutat del Baix es troba en el context de la Festa Major d’Hivern on es va celebrar el comiat diumenge passat, 23 de gener, de la Paquita i el Josep i es va donar la benvinguda als nous gegants moderns.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Viladecans