XARXA DE GOVERNS LOCALS PER LA SOSTENIBILITAT

L'alcalde de Viladecans presidirà la xarxa de governs locals per la biodiversitat

Gairebé 250 municipis i diputacions espanyoles formen aquesta iniciativa. Les entitats promouran estratègies per garantir la dinàmica ecològica

La presidència del primer edil es va constituir en la IX Assemblea del projecte, feta el 30 de juny de forma telemàtica

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz (PSC), és el nou president de la Xarxa de Governs Locals +Biodiversitat, una xarxa que promociona i fomenta la conservació del patrimoni natural i l’ús sostenible de la biodiversitat. 

La presidència del primer edil es va constituir en la IX Assemblea de la Xarxa, feta el 30 de juny de forma telemàtica. 

Aquesta Xarxa, constituïda el mes de març del 2007, pretén crear un marc estable que impulsi i promogui, en el conjunt dels governs locals de l’estat, l’adopció de polítiques, plans i programes en matèria de la conservació i el foment de la biodiversitat, la protecció del medi hídric, la restauració d’espais naturals degradats, la millora de la connectivitat ecològica i la salvaguarda dels ecosistemes. 

247 municipis i diputacions espanyoles dins de la xarxa 

247 municipis i diputacions de tot Espanya, deu d’aquestes catalanes, formen la Xarxa. Segons informa l’Ajuntament de Viladecans, aquestes entitats, es comprometen a promoure estratègies i projectes d’ordenació del territori municipal seguint un desenvolupament sostenible i «garantint la dinàmica i funcionalitat ecològica dels territoris naturals locals». 

A més, les institucions integrants, també han de promoure la conservació i increment de la biodiversitat dels medis urbans.

Com el consistori ha fet saber, aquestes entitats, «hauran d’educar i conscienciar la ciutadania de la importància de disposar d’un medi ambient adequat i amb un grau de diversitat biològica elevat, com a elements essencials de la salut humana i la preservació del patrimoni cultural». 

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA