REACTIVACIÓ LOCAL

Viladecans impulsa un pla postcoronavirus dotat amb quatre milions d'euros

El ple municipal ha aprovat per unanimitat el Pla de reactivació local, que inclou 134 mesures que aplicarà l'administració local en els pròxims mesos

Les propostes estan centrades en l'atenció a les persones vulnerables, el foment de l'activitat econòmica i el suport a entitats, cultura i comunitat educativa

ple abril 0

El ple municipal de Viladecans ha aprovat aquest dijous per unanimitat un Pla de reactivació local (PRL) postcoronavirus dotat amb quatre milions d’euros i dedicat a afrontar les conseqüències de la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia en el municipi del Baix Llobregat.

El pla recull 134 mesures que l’administració local aplicarà en els pròxims mesos, estan centrades en el reforç de l’atenció a les situacions de vulnerabilitat, el foment de l’activitat econòmica, el suport a la comunitat educativa i a les entitats ciutadanes i el manteniment de l’activitat cultural.

El consistori viladecanenc destinarà a aquest pla quatre milions d’euros procedents de la modificació pressupostària –1,2 milions d’euros–, de partides del pressupost actual –1 milió d’euros– i de l’impacte de les mesures econòmiques ja adoptades des del decret de l’estat d’alarma –1,6 milions d’euros.

El pla ha sigut elaborat per una comissió especial formada pel Govern municipal, els grups de l’oposició (PSC, Comuns, ERC, Cs i Podem) i els representants dels col·lectius de joves, gent gran i entitats ciutadanes. Amb ell, l’Ajuntament instrumentalitzarà la seva resposta a la crisi de la Covid-19 durant l’exercici 2020.

Mesures econòmiques i socials

El document neix amb un paquet de mesures dissenyades i treballades en el context actual, però és un document obert a les necessitats que es vagin plantejant al llarg dels pròxims mesos. Un dels eixos principals és l’econòmic, on s’inclouen mesures adaptades a les necessitats dels sectors afectats, d’acompanyament als comerciants, autònoms, professionals, pimes i treballadors.

En l’àmbit social, el Pla se centra en el manteniment de la cohesió de Viladecans, donant suport i acompanyament als col·lectius de risc més vulnerables, especialment a la infància i a la gent gran, tot i que no exclusivament, ja que també inclou, entre d’altres, els joves  afectats per la crisi. També engloba la perspectiva de gènere, ja que contempla una situació de vulnerabilitat agreujada en el cas de les dones.

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA