Educació

Viladecans escull prototips per al projecte europeu d'entorns personals d'aprenentatge

Diversos centres educatius del municipi i tres altres ciutats europees testejaran durant set mesos les propostes finalistes

Viladecans ha acollit la trobada del projecte IMAILEon s'han elegit els dos prototips que es provaran en diverses escoles. Els representants de Suècia, Finlàndia, Alemanya, Hongria, Àustria, Portugal i Espanya encaren així una nova fase d'aquest innovador projecte europeu de R+D en l'àrea de l'educació que busca desenvolupar entorns personals d'aprenentatge que faciliti els estudiants aprendre i adquirir competències de manera personalitzada a través de la tecnologia.

El projecte IMAILE se centra en la creació d'un prototip d'Entorn Personal d'Aprenentatge o EPA. Els EPAs són conjunts d'eines, fonts d'informació, connexió i activitats que s'usen per aprendre de manera individualitzada. És a dir, s'utilitzen les últimes innovacions tecnològiques perquè siguin els propis alumnes els que gestionin i planifiquin el seu temps i els seus continguts.

 

Una vegada passades les fases més complexes, s'han presentat les dues propostes que a partir del mes de març es testejaran als centres educatius de 4 ciutats europees, entre elles, Viladecans. Diverses escoles de la ciutat treballaran amb els prototips finalistes durant uns set mesos.

Més notícies de Viladecans