Llar

No facis això si no vols espatllar el vàter (ni posar en perill la teva vida)

Això és el que no has de fer

Per a molts, els dies lliures i de descans es tradueixen en el moment idoni per fer la neteja de la casa. Una tasca fonamental que no només és beneficiosa per a la mateixa llar, sinó també per a la salut. És cert que per a molts es tracta d’una tasca tediosa que sacrifica el temps d’oci després de les llargues jornades laborals (especialment en aquests dies de bona temperatura i en què fosqueja més tard).

L’important és armar-se de paciència i saber que el resultat és beneficiós per a tots els habitants de la casa, especialment si es tenen criatures. Hi ha dues zones fonamentals que requereixen un esforç especial a l’hora de netejar la casa, ja que és on s’acumula més brutícia i es produeixen més bacteris: la cuina i el lavabo. Hi ha multitud de productes que es poden trobar al supermercat per incorporar a l’arsenal de neteja que utilitzem en aquesta tasca. No obstant, el desconeixement i el preu d’alguns comporta que sovint es dubti de quin és el millor per utilitzar. Ara bé, hi ha molts productes econòmics que són ideals per netejar la llar i que s’esgoten ràpidament a les botigues perquè són molt efectius segons els experts en aquesta matèria.

Per internet circulen molts trucs; alguns són beneficiosos, però d’altres són altament perillosos, tant per als mobles com per a la nostra salut. És el cas d’un vídeo que s’ha fet viral en el qual es mostra com netejar el vàter. El protagonista barreja una gran amalgama de productes a la babalà que creen una reacció química fortíssima. El que no sabia és que dos d’aquests productes, a l’ajuntar-los, creen gas mostassa, un potent patogen que pot acabar amb la nostra vida.

Recorda que el manteniment de la casa no és només una cosa estètica, sinó que ajuda a prevenir que es formin bacteris o floridura, especialment a les zones més humides de la llar com els llocs on tenim la rentadora, on pengem la roba o els lavabos. La neteja de les parets i del terra és fonamental per evitar que adquireixin un aspecte brut i deixat . A més, hi ha múltiples mètodes casolans que no només deixaran casa teva com si fos nova, sinó que t’ajudaran a estalviar diners a l’hora de fer la compra.