Electrodomèstic per a la cuina

Final al misteri: per a això serveix la reixeta de la teva fregidora d’aire

Les cinc millors fregidores d’aire per menys de 60 euros, segons l’OCU

Les fregidores d’aire són electrodomèstics que s’han posat de moda últimament com a paladí de la cuina sana i saludable. Funcionen mitjançant la circulació d’aire calent a alta velocitat al voltant dels aliments, cosa que els dona una textura cruixent i daurada similar a la que s’obté al fregir en oli.

El procés de cocció comença quan es col·loca el menjar a la cistella de la fregidora i s’ajusta la temperatura i el temps de cocció en funció del tipus d’aliment que es cuinarà. La cistella es col·loca dins de la fregidora, que conté un element d’escalfament que escalfa l’aire a alta temperatura.

L’aire calent es mou a alta velocitat al voltant del menjar, cosa que permet que es cuini uniformement i es dauri. Alhora, l’excés de greix i oli s’escorren del menjar i s’acumulen a la safata de degoteig sota la cistella.

Textura cruixent i daurada

Al final del cicle de cocció, el menjar està llest per ser servit amb una textura cruixent i daurada similar a què s’obté al fregir en oli, però amb molt menys oli. És a dir, més saludable perquè aconsegueix menys greix.

La fregidora d’aire consta d’una reixeta que es col·loca dins de la cistella de la fregidora i s’utilitza per elevar els aliments per sobre de la superfície de la cistella. Això permet que l’aire calent circuli al voltant dels aliments, i els cuina de manera uniforme i evita que s’enganxin a la cistella.

A més de permetre una cocció més uniforme, la reixeta de fregidora d’aire també pot ser útil per cuinar aliments més delicats que podrien desfer-se a la cistella de la fregidora, com peix o croquetes. La reixeta també és fàcil de netejar i es pot rentar al rentaplats.

És important assegurar-se que la reixeta de la fregidora d’aire sigui compatible amb la marca i model de fregidora d’aire que s’està utilitzant.