Similar al forn

Aquestes són les cinc millors fregidores d’aire per menys de 60 euros, segons l’OCU

En poc temps, s’han convertit en una eina de cuina imprescindible i present en la meitat de les llars dels Estats Units. I a més, s’han convertit en el regal estrella d’aquest Nadal a Espanya, on la gent es llança a provar fórmules per fer menjars més sans, més saborosos i més fàcils de fer.

Estem parlant de les fregidores d’aire, una autèntica revolució culinària que té aparences de convertir-se en un imprescindible d’un món que cada vegada més es preocupa pel cos i les dietes sanes.

Les fregidores d’aire funcionen com si fossin miniforns. Fan circular l’aire calent pel seu interior de manera uniforme. Solen tenir temporitzador i temperatura ajustables entre 80 i 200 ºC, disposen de menús predefinits per realitzar segons quins tipus d’aliments...

Igual que el forn

En definitiva, el funcionament entre una fregidora d’aire i un forn és el mateix, però al ser un electrodomèstic més petit que aquest, s’escalfa més ràpid. Altres avantatges són que no deixen olors, perquè no funcionen amb greix escalfat, i fa menjar menys calòric, perquè al tractar-se d’un sistema ‘air fryer’ no requereix oli i/o greixos per a la seva cocció.

A l’hora d’elegir la que més et convé, has de tenir en compte que hi ha models de fins a 250 euros, però també models més assequibles. De fet, l’OCU ha fet el podi de les tres millors per menys de 60 euros.

Les cinc millors, segons l’Organització de Consumidors i Usuaris, són la Jata Jefr1221 i la Ufesa Duet. La Jata només pesa 3 quilos i té un consum d’energia molt reduït. La pega és que no té programes automàtics i només pot fregir 367 grams d’aliment d’una vegada. A més, no és fàcil de netejar. Però es pot trobar al mercat des de 49,80 euros.

Les dues millors

La d’Ufesa pesa menys de 3 quilos, tot i que pot fregir 467 grams d’una vegada. Es pot trobar a la venda a partir de 52,99 euros i té una bona relació qualitat-preu, tot i que tampoc pot programar-se.

En la llista, també es pot trobar la Tristar FR-6980 Mini Crisper Fryer (a partir de 40,20 euros), una altra d’Ufesa (la Fry4TWO, des de 40,20 euros), la Taurus Respire Analogic (des de 51,85 euros) i l’Orbegozo FDR 60 (des de 57 euros).

També és important comparar preus a les botigues, perquè poden sortir fins a 80 euros més cares depenent de quin establiment s’adquireixin.

Temes:

OCU Consum