Tecnologia

Bizum, en dubte després d’allò dels comptes de Netflix: compte si utilitzes aquesta forma de pagament

Això és el que el compte oficial ha expressat

Al segle XXI, totes les coses quotidianes que consideràvem inamovibles han canviat. La majoria de les relacions es teixeixen i reforcen a través de les xarxes socials, la informació s’obté en uns segons gràcies a Internet i la materialitat té cada vegada menys cabuda en comparació amb el núvol. Són noves qüestions que mantenen el món dividit. N’hi ha que van néixer amb un ‘smarthpone’ sota el braç i no tenen cap mena de dificultat, tot i que, d’altra banda, són aquells a qui les noves tecnologies han agafat per sorpresa i els costa adaptar-s’hi. Per a ells, els mètodes clàssics segueixen en funcionament, tot i que alguns comencin a desaparèixer.

El pagament en efectiu és subjecte contínuament de notícies, titulars i debats. I és que sembla que cada vegada és més difícil trobar algú que per pagar faci gest de treure la cartera. Al mòbil ho tenim tot, fins i tot la targeta. Si se t’oblida la targeta a casa –problemes de documentació a part– ja no tens excusa per pagar la part que correspon del compte. I si per casualitat prefereixes que algú altre pagui per tu, no hi ha problema: Bizum t’ho soluciona.

La solució per a pagaments que ofereix Bizum és tan efectiva que la majoria dels bancs l’han inclòs a les seves aplicacions mòbils per facilitar la devolució de diners entre amics. No només això: és tan popular que molts comerços han optat per incloure-la com a mètode de cobrament als seus clients. Fins i tot els tràmits de la Loteria es poden fer a través de l’aplicació. Al món modern, on moltes de les despeses són compartides i resés ulta incòmode pagar en metàl·lic, Internet ho posa fàcil.

Tant és així que tampoc deu estranyar a molts tenir marcats els dies del mes en què s’ha de pagar la subscripció a Spotify o Netflix. Els comptes compartits són una solució a les despeses que desequilibrarien el compte de gran part de la població si decidissin pagar-los en solitari. Precisament per això, les xarxes han cremat aquests dies respecte a la decisió de Netflix d’acabar amb els comptes compartits sense un cost addicional. Sembla que els usuaris no hi estan del tot contents i molts han decidit anul·lar la seva subscripció –queda esperar als resultats oficials de l’empresa–.

El tema ha sigut tan polèmic que fins i tot Bizum ha volgut fer broma d’això i ha penjat una publicació a Twitter al respecte: «Bizum se sustenta dels comptes compartits, ens han f*tut amb això de Netflix». L’empresa de lloguer de cotxes Sixt ha seguit la broma i ha afegit un comentari: «¿Què tal una bona escapadeta per superar-ho? La gasolina a mitges. Compartir és viure». 

Temes:

Bizum