Gràfic molt il·lustratiu

Missatge seriós de la DGT als conductors que fan això: «Infracció greu i molt greu, amb multes...»

L’OCU ho alerta: aquestes tres marques de cotxes tenen airbags defectuosos

La resposta de la DGT a les faltes d’ortografia als seus plafons de l’autovia

El repunt de la sinistralitat a les carreteres, associat a algunes conductes de risc, com la manipulació del telèfon mòbil, va motivar el Govern a actualitzar la llei de trànsit. L’actual normativa endureix algunes infraccions, sobretot en l’àmbit de les distraccions al volant, i des del març del 2022 s’apliquen noves multes i limitacions. En aquest sentit, les sancions no només tenen un important component econòmic, sinó que resten més punts al carnet de conduir.

A la Direcció General de Trànsit (DGT) se li acumulen els avisos amb l’objectiu de potenciar la seguretat viària a les carreteres espanyoles. Si bé ha alertat recentment de la importància d’utilitzar correctament el carril esquerre de les autopistes i autovies i ha recordat que hi ha avançaments que estan estrictament prohibits, també posa el focus en els límits de seguretat.

«L’incompliment dels límits de velocitat està tipificat com una infracció greu i molt greu, amb multes de 100 a 600 euros», ha alertat l’organisme autònom en el seu compte de Twitter. A més, els conductors poden perdre fins a sis punts del carnet de conduir depenent de la gravetat de la falta.

Gràfic molt esclaridor

Cap usuari, a excepció dels vianants, es deslliura de sancions per excés de velocitat. Així que, perquè quedin clars els marges que cal respectar, la DGT inclou un gràfic molt esclaridor. Pren-ne nota: