Massificació turística

L’afluència de visitants col·lapsa els accessos al pantà de Sau

El nombre de visites a l’embassament ha augmentat coincidint amb la sequera, que ha deixat l’església a la vista

EFE / David Borrat (Efe)

L’afluència de visitants ha col·lapsat aquest dilluns els accessos al pantà de Sau, a la comarca d’Osona (Barcelona). Com a conseqüència de l’acumulació de sequera i les temperatures extremadament càlides dels últims mesos, el campanar de l’església, que acostuma a estar sota l’aigua de l’embassament, ha quedat totalment al descobert.

Aquesta situació ha provocat que centenars de curiosos s’hagin acostat aquest cap de setmana a Vilanova de Sau per visitar el famós pantà i les restes de l’antic poble. De fet, segons ha indicat el Servei Català de Trànsit, el nombre de visites ha sigut tan elevat que tant ahir com avui s’han col·lapsat els accessos i s’han omplert els aparcaments.

Davant les aglomeracions de vehicles que s’han produït a les carreteres pròximes al pantà, les autoritats han demanat que no s’estacioni al voral de la via.

Sistema de reserva prèvia

Es pot recordar que, per segon any consecutiu, la Diputació de Barcelona va acordar regular entre el 24 de juny i l’11 de setembre els accessos al pantà de Sau mitjançant un sistema de reserva prèvia d’aparcament per a vehicles motoritzats.

Temes:

Aigua Sequera