Festival de Jazz

Vallparadís torna a vibrar al ritme del jazz: «Recuperem el festival al 100%, tothom ho esperava»

  • Tres anys després de l’última festa al parc, Terrassa reviu el multitudinari Picnic com a cita clau de la programació

ACN

El Parc Vallparadís de Terrassa s’ha retrobat aquest diumenge amb el Festival de Jazz. Després de tres anys sense concerts a causa de la covid, la gespa ha tornat a quedar captada per un gran pícnic, amb una infinitat de ‘pareos’ desplegats per grups d’amics i familiars que no han volgut perdre’s una de les cites més clàssiques del calendari vallesà.

«Avui recuperem el festival al 100%, tothom ho esperava», ha celebrat la coordinadora del Jazz Terrassa, Susanna Carmona. Fins i tot ben entrada la tarda, una amalgama de ritmes desfilaran per l’escenari principal, on la Barcelona Jazz Orquestra ha donat el tret de sortida a la jornada. Al ritme de les diferents melodies, la festa estrena aquest any la zona d’activitats infantils Picnic Xic.

Poc després de les dotze, el swing de la Barcelona Jazz Orquesta ha començat a ressonar en un parc ple de gom a gom sota un sol esquinçador. Li van seguir la samba i la bossa nova de la vocalista Luna Cohen, amb previsió que la jornada continuï amb Carles Benavent Trio, Raynald Colom i Tomasito, i l’arrodoneixi el concert d’A Contra Blues.

Tot i que el Festival Jazz Terrassa no es va aturar en sec per la pandèmia de la covid, ja que l’edició del 2020 va haver de reformular-se a la tardor, sí que es va deixar de fer el seu esdeveniment més multitudinari. Durant els dos anys següents el certamen va anar recuperant el pols gradualment a mesura que la situació sanitària ho permetia.

No obstant, faltava la cirereta i tornar a inundar Vallparadís de música i festa amb el Picnic Jazz.

Amb la 42a edició del festival, l’organització s’ha tret finalment aquesta espina clavada, va detallar Carmona que va assegurar que «per a molts és la jornada mítica del festival». «És un espai de convivència, lúdic, de socialització que encara engrandeix més el jazz», ha resumit, afegint que feia molts dies «que estaven pendents del cel» perquè el pícnic pogués ser una realitat.

La cita més esperada

El Picnic Jazz és una cita que els terrasencs esperaven amb candeles aquest diumenge al matí. Des d’abans de les deu del matí els primers assistents ja agafaven lloc a la gespa del parc, estenien els mocadors i les cadires i les taules tipus càmping. Un dels més matiners ha sigut el Joaquim.

Un terrassenc que diu que aquest és «el dia més gran del festival». «La resta de programació està bé, els concerts i tal, però on ho passem realment bé és aquí, amb els companys, fent la cerveseta», ha relatat.

Qui també celebra la tornada d’aquesta jornada festiva és el Marc, que assegura que «es trobava a faltar». «És un dia per ser a l’aire lliure, escoltar bona música i fer la xerrada», ha manifestat.

També viu amb «molta il·lusió» aquesta represa la Gemma, especialment després de tot l’esdevingut. «És molt emotiu ser aquí i tornar a la normalitat», ha explicat, afegint que es viu un «ambient molt bonic» i que cada any és l’avantsala de la primavera.

També han matinat per plantar el ‘pareo’ a la gespa del parc l’Anna i el seu fill Roger. «Trobàvem a faltar que al Parc de Vallparadís se li donés un ús que no només sigui passejar per aquí», ha dit amb certa resignació. «El dia que fan alguna cosa s’ha de venir perquè vegin que la gent té ganes de sortir i que es facin coses a l’aire lliure», ha reivindicat, afegint que per a ella i el seu fill és «un dia marcat» al calendari».

Més de 30.000 espectadors

Des de fa 21 anys el Picnic Jazz combina música en directe amb una àmplia oferta gastronòmica, una Fira del Disc i altres estands amb activitats lúdiques diverses. Sense cap dubte és la seva activitat més multitudinària i popular del festival.

De fet, la coordinadora del certamen calcula que durant aquesta jornada passaran pel pulmó verd de Terrassa entre 30.000 i 35.000 espectadors. Una xifra que no té res a envejar a les edicions d’abans de la pandèmia.