Detingut el propietari d’un supermercat de Terrassa per presumpta explotació laboral d’un compatriota seu

La víctima, d’origen pakistanès, cobrava entre 200 i 400 euros al mes per treballar 14 hores diàries els set dies de la setmana

Ayuntamiento de Terrassa

La Policia Nacional va detenir a mitjans de juliol l’amo d’un supermercat de Terrassa (Vallès Occidental) acusat d’explotar laboralment un compatriota seu d’origen pakistanès aprofitant que estava a Espanya en situació irregular, a qui obligava a treballar 14 hores al dia i sense contracte.

Segons ha informat el cos policial en un comunicat, la víctima treballava els set dies a la setmana i cobrava entre 200 i 400 euros mensuals per una jornada sense dret a vacances ni a descansar.

Els agents van acudir a principis de juliol al supermercat de Terrassa amb la inspecció de treball i van trobar-hi un únic treballador, de caràcter molt espantadís i que va negar en un primer moment que fos treballador de l’establiment, tot i que estigués cobrant a diversos clients.

La Policia Nacional, després d’investigar el negoci, va confirmar que l’amo del supermercat estava, presumptament, explotant laboralment el treballador, imposant-li jornades que superaven les 14 hores diàries i els set dies a la setmana, sense contracte ni drets,. com l’alta a la Seguretat Social o les vacances.

La víctima feia almenys nou mesos que treballava al supermercat, i en la seva jornada laboral no tenia amb prou feines temps per descansar, ja que estava obligat a menjar darrere la caixa enregistradora quan l’afluència de clients fos baixa.

L’amo del supermercat, ha destacat la Policia Nacional, s’aprofitava de la situació irregular en què es trobava la víctima a Espanya per aconseguir el màxim benefici econòmic del seu treball.

El treballador no tenia arrelament familiar de cap tipus a Espanya i tenia una escassa formació, per això, segons la Policia Nacional, es va veure «pràcticament obligat» a acceptar les condicions extremes que oferia l’amo del negoci.

El responsable del supermercat va passar a disposició judicial i, després de prestar declaració, va ser posat en llibertat.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa