Desplegament territorial

La UAB i Terrassa col·laboraran per definir el Pla Director d’Equipaments Municipals

Es farà una diagnosi del territori i es preveu crear subseus del consistori egarenc als barris

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) col·laboraran per definir el Pla Director d’Equipaments Municipals.

Es tracta d’un projecte que té com a objectiu portar a terme el desplegament territorial per reorientar l’organització de l’estructura municipal, reforçant, per exemple, el perfil comunitari dels equipaments cívics, i aprofitant la proximitat i capacitat de cohesió social que ofereixen.

Un equip d’experts liderats pels professors Anna Badia i Antoni Durà realitzaran la diagnosi territorial analitzant àmbits com el poblacional, l’econòmic o el de les vulnerabilitat, així com el desenvolupament urbanístic previst per als pròxims anys i les variacions que poden comportar noves necessitats de la ciutadania.

Seus de l’ajuntament als barris

El projecte va començar el passat mandat, i en el vigent es desenvolupa a partir de la creació a l’estiu del 2021 d’una comissió política, un comitè director, una oficina tècnica i unes comissions de treball formades per tècnics de diferents serveis i àrees municipals.

Entre els objectius, es preveu crear quatre seus territorials de l’ajuntament per acostar-lo als barris, i implantar un nou model d’atenció ciutadana, incloent-hi les modalitats presencial, telefònica i telemàtica.

L’ajuntament també col·laborarà en la formació pràctica de l’alumnat de l’assignatura del Grau de Geografia, Medi Ambient i Planificació Territorial del Màster en Estudis Territorials i Planejament, adscrits a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.

El consistori també facilitarà l’assessorament als treballs de diagnosi territorial que els alumnes d’una assignatura faran partint del planejament urbanístic de Terrassa.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Terrassa