MESURES DAVANT ELS REBROTS

Se suspenen les visites a les residències de gent gran a Terrassa i Sabadell

Es podran permetre les visites en casos d'urgència o necessitat justificada a les residències per preservar el dret d'acompanyament al final de la vida

Només es deixaran fer sortides superiors a les tres setmanes i quedarà a cada centre la consideració de permetre'n de curta durada en casos excepcionals

zentauroepp53637179 residencia nadeu200702110812 / FERRAN NADEU

El Departament de Salut ha suspès les visites, els ingressos i les sortides de curta durada i cap de setmana dels centres residencials de persones grans de les comarques del Montsià, Baix Ebre i la Ribera de l’Ebre i dels municipis de Ripollet, Terrassa Sabadell per l’aparició de diversos brots de coronavirus en punts d’aquest territori.

Només es podran fer sortides superiors a les tres setmanes i quedarà a cada centre la consideració de permetre de curta durada en casos excepcionals i acompanyats de cuidadors. Per a la gent gran que torni a la residència després d’una sortida superior a les tres setmanes, serà necessari que adoptin les mesures de protecció com si es tractés d’un nou ingrés, amb prova PCR i aïllament de 14 dies.

Per a aquestes sortides, es requerirà que el resident o un familiar que es faci càrrec firmin una declaració responsable i que rebran informació sobre les mesures de protecció a seguir.

Es preserva el dret d’acompanyament al final de la vida 

D’altra banda, Salut també ha establert que es podran permetre les visites en casos d’urgència o necessitat justificada a les residències per preservar el dret d’acompanyament al final de la vida i seguint sempre les mesures de protecció recomanades.

A més, a l’interior de les residències es crearan unitats de convivència estables d’entre 15 i 20 persones i s’ha suspès l’activitat dels centres de dia de persones grans, tot i que es pot valorar l’atenció a casos específics en cas de necessitats socials especials.

En un comunicat, el Departament de Salut explica que les dades mostren una situació de «control epidemiològic» però justifica aquestes mesures per a la mobilitat interna laboral i social dels ciutadans i per a l’objectiu de minimitzar el risc d’infecció entre els col·lectius més vulnerables. A més, recorda que «un percentatge important» dels casos detectats en aquests brots són de persones asimptomàtiques.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA