NOU EQUIPAMENT MUNICIPAL

L'Alberg de Joventut de Terrassa serà una realitat aquest setembre

L'equipament comptarà amb 64 places i oferirà pernoctacions per a particulars i grups amb necessitat d'allotjament de baix cost

El projecte s'ha sumat a la Xarxa Nacional d'Albergs de Catalunya i serà part de les xarxes i federacions nacionals i internacionals d'albergs juvenils

vista-general editada

L’Alberg de Joventut de Terrassa, que arran de la crisi sanitària ha servit com a espai per a persones en situació d’emergència habitacional, s’ha convertit en un «projecte de ciutat» i s’ha adherit a la Xarxa Nacional d’Albergs de Catalunya (Xanascat).

L’equipament, que té previst entrar en funcionament aquest mes de setembre, comptarà amb 64 places i oferirà, informa el consistori, pernoctacions per a particulars i grups amb necessitat d’allotjament alternatiu de baix cost i estades curtes.

La regidora de Joventut, Ona Martínez, va declarar en una roda de premsa dimecres 8 de juliol que aquest nou espai «projectarà i dinamitzarà»  la ciutat.

Gestió amb perspectiva social i promoció del turisme local

La gestió de l’alberg s’ha adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Alberg Vallparadís, formada per les entitats socials Prodis Fupar, amb la intenció de crear un espai amb perspectiva social, sense ànim de lucre i amb un model inclusiu pel que fa a la integració laboral i social, declara l’ajuntament.

Ona Martínez va afegir en les seves declaracions que l’equipament servirà per «promoure el turisme, l’educació, el desenvolupament integral de les persones joves, l’associacionisme i el benestar social, així com per ampliar el mapa d’equipaments juvenils de la ciutat».

Una vegada l’alberg entri en servei compartirà l’edifici amb l’AV de l’antic poble de Sant Pere i l’Agrupament Escolta Torrent de les Bruixes.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA