una festa diferent

Terrassa recomana celebrar Sant Joan amb reunions familiars reduïdes evitant aglomeracions

L'Ajuntament recorda que cal mantenir sempre les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, en especial la distància física

El consistori impulsa la iniciativa 'Terrassa, per un Sant Joan inclusiu' per informar que els petards poden generar angoixa i sofriment a persones i animals

revetlla-coronavrica

Aquest Sant Joan, l’Ajuntament de Terrassa, seguint les indicacions de la Generalitat de Catalunya davant la situació d’emergència sanitària per la Covid-19, recomana a la ciutadania que disfruti de la nit més curta de l’any amb reunions familiars i en grups reduïts, i eviti les tradicionals celebracions a la via pública. Per aquesta raó, amb l’objectiu d’evitar riscos de possibles contagis, aquest any no s’han autoritzat a Terrassa ni fogueres ni revetlles a la via pública.

El consistori recomana a la ciutadania que disfruti aquest any d’una nit de Sant Joan de caire familiar i amb grups reduïts, adequats als grups socials permesos a la fase de represa, d’un màxim de 20 persones, tenint en compte que el límit no s’aplica a persones que conviuen en un mateix domicili. 

De la mateixa manera, recorda que cal mantenir sempre les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, en especial la distància física evitant el contacte, evitar compartir coberts i estris durant els àpats, així com l’ús de mascareta i el rentat de mans amb aigua i sabó. 

Parc de Sant Jordi tancat

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Terrassa tancarà el parc de Sant Jordi a partir de les 21 h d’aquest dimarts, 23 de juny, a excepció d’una zona delimitada a prop de la plaça del Doctor Zamenhof. 

Així es vol preservar el caràcter històric del jardí i l’edifici de la Masia Freixa amb una mesura preventiva per evitar qualsevol conat d’incendi, ja que la vegetació és delicada. 

Des del consistori també es demana prudència als egarencs a totes les places públiques i parcs on hi hagi vegetació, especialment al parc de Vallparadís, on els últims anys s’han hagut de lamentar petits incendis que han afectat la vegetació.

Dispositiu de control

La Policia Municipal engegarà un dispositiu especial de vigilància per evitar les aglomeracions en les celebracions de la nit de Sant Joan i vetllarà pel compliment de les mesures de seguretat i la normativa vigent. 

Es recorda, però, que «aquest esforç no servirà si la ciutadania baixa la guàrdia i no es mantenen les mesures de seguretat de manera individual, amb la màxima prudència, prevenció i alerta per part de tothom», explica l’Ajuntament, en un comunicat.

Per un Sant Joan inclusiu

Els petards de Sant Joan poden generar angoixa i sofriment a moltes persones, i també a alguns animals. Per això, l’ajuntament, a través de les regidories de Capacitats Diverses i Accessibilitat, i de Benestar Animal i Salut, ha impulsat la iniciativa ‘Terrassa, per un Sant Joan inclusiu.’

Així, l’Ajuntament recomana tirar petards només la nit de Sant Joan, millor de llum i poc soroll, i lluny de vivendes i persones per respectar la hipersensibilitat dels ciutadans amb autisme, que pateixen amb el soroll dels petards; les persones sordes, que no poden comunicar-se amb el soroll dels petards; les persones cegues o amb mobilitat reduïda, que no poden esquivar els petards una vegada encesos, i les persones amb problemes de cor o altres malalties, que poden empitjorar el seu estat de salut.

De la mateixa manera, el consistori recorda que hi ha animals que pateixen amb el soroll dels petards i que gossos, gats o ocells poden patir tremolors, taquicàrdia o, fins i tot, la mort.

Més notícies de Terrassa