RIQUESA PATRIMONIAL

Terrassa s'afegeix a les Jornades Europees de Patrimoni obrint les portes dels seus llocs emblemàtics

De l'11 al 13 d'octubre, el Museu de Terrassa organitzarà un ampli ventall d'activitats entorn d'alguns dels elements patrimonials més significatius com la Seu d'Ègara i el Castell Cartoixa de Vallparadís

candidatura seu 2 opt / Manel Marqués Del Águila

Terrassa s’afegeix, un any més, a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya amb l’organització de diverses activitats. Les jornades tenen lloc els dies 11, 12 i 13 d’octubre sota el lema ‘Obrint les portes del patrimoni cultural’. Així, Terrassa i un gran nombre de municipis de tot el territori mostraran el millor del seu patrimoni.

A través de diferents activitats gratuïtes, l’objectiu de les jornades és acostar i conscienciar sobre la importància de salvaguardar la riquesa patrimonial del país, així com descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus.

Activitats a Terrassa:

<strong>Portes obertes a la Seu d’Ègara i visita lliure a l’exposició ‘1939. L’abans i el després. La salvaguarda del patrimoni terrassenc’:</strong>

Taller per construir una església romànica

Al marge d’aquestes activitats, la Seu de Ègara també acollirà el Taller familiar ‘Construïm una església romànica’, el dissabte 12 d’octubre a les 11.30 hores. El taller estarà dividit en dos grups (un de destinat a nens de 3 a 7 anys i un altre per a nois i noies d’entre 8 i 12 anys). Des d’un vessant pedagògic i adaptant-se a les edats dels participants, al taller s’explicaran les fases de construcció i la importància dels diferents elements constructius al voltant d’una església romànica.

L’activitat és gratuïta, però les places són limitades i és necessari inscripció prèvia trucant al telèfon 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores o enviant un correu electrònic a la direcció: useudeterrassa@terrassa.cat.

Aquest taller està organitzat pel Museu de Terrassa i la Delegació del Vallès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere.

Les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya són la manifestació cultural participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni i estan impulsades per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Compten amb la col·laboració de la Federació de Municipis Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner i en l’edició d’aquest any incorpora com a nous col·laboradors, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

El Consell d’Europa va crear aquestes Jornades el 1991 i, des d’aleshores, cada vegada són més els països europeus que organitzen anualment activitats relacionades amb aquestes jornades.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Patrimoni