Gastronomia local

Un calendari recull els principals productes de temporada i les activitats gastronòmiques de Terrassa

Forma part de les iniciatives impulsades per Terrassa Gastronòmica per donar a conèixer i posar de relleu els productes i la gastronomia local i de proximitat

terrassa-gastronmica

Amb la intenció de posar de relleu i visibilitzar els productors i els productes de proximitat, així com la gastronomia local, Terrassa Gastronòmica ha publicat ‘Calendari gastronòmic. Els productes de Terrassa Gastronòmica 2019’, que recull tota una sèrie d’activitats vinculades a la gastronomia local que es desenvoluparan aquest any. Al calendari també es poden trobar els productes de temporada i els productes singulars de Terrassa Gastronòmica.

En aquest context, les iniciatives impulsades per Terrassa Gastronòmica volen fomentar el consum dels productes de temporada i de proximitat propis de la comarca, així com vincular els habitants de Terrassa i del Vallès amb els costums i les tradicions gastronòmiques del territori.

Teixit agrari

Les seves línies d’actuació passen, entre d’altres, per la regeneració del teixit agrari de Terrassa i la comarca i la generació d’oportunitats de negoci; conèixer el passat gastronòmic de Terrassa i el Vallès; aconseguir que els productes de temporada i de Terrassa Gastronòmica arribin al consumidor, als restaurants i a les botigues al llarg de tot l’any, o promocionar establiments, productors, productes i la marca Terrassa Gastronòmica.

Terrassa Gastronòmica va néixer el 2011 com un projecte liderat i impulsat per l’Ajuntament de Terrassa amb l’objectiu de treballar en la dinamització i consolidació del turisme gastronòmic a la ciutat. Actualment, està format per una comissió de la qual formen part els serveis municipals de Turisme i Promoció Exterior, Comerç, Medi Ambient i Sostenibilitat; el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i comarca; el Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i comarca; la Unió de Carnissers i Cansaladers-xarcuters de Terrassa i comarca; l’Associació de Concessionaris del Mercat de la Independència; l’Associació de Concessionaris i Venedors del Mercat del Triomf; el Col·lectiu SlowFood-Restaurants KM0; el Col·lectiu Cuina Vallès; la Fundació Privada Terrassenca Sant Galderic, i la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa.

La comissió compta també amb la col·laboració de la Fundació Miquel Agustí, del Gremi Comarcal de Pastisseria de Terrassa, i amb el recolzament del Consell Comarcal del Vallès Occidental i de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

 Més notícies de Terrassa

Temes:

Gastronomia