Educació

UAB i el Santander entreguen beques a estudiants amb dificultats econòmiques

Els alumnes becats provenen majoritàriament de Sabadell, Terrassa, Ripollet i Cerdanyola del Vallès

undefined38990960 cerdanyola 21 06 2017 ambiente de estudiantes tema del d a u180705185826 / FERRAN NADEU

La UAB i el Banco Santander han entregat aquest dimarts 80 Beques-Salari Ítaca destinades a joves amb un alt rendiment acadèmic i que provenen d’entorns socioeconòmics amb dificultats.

L’acte, celebrat a l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres, al campus de Bellaterra, ha sigut presidit per Margarita Arboix, rectora de la UAB; Matías Rodríguez Inciarte, president de Santander Universitats i vicepresident d’Universia, i Gabriel Masfurroll, president del Consell Social de la UAB.

Aquest programa de beques, que compleix deu anys, facilita l’accés a la universitat i la continuïtat dels estudis a aquests joves amb l’objectiu per part de les dues institucions d’impulsar el talent i fomentar l’equitat i la igualtat d’oportunitats.

A l’acte s’han entregat els diplomes acreditatius de les beques atorgades aquest curs 2018-2019 i els tres anteriors. Cada any, es concedeixen vint beques salari, que inclouen el pagament de 500 euros mensuals durant deu mesos a l’any, renovables al llarg dels anys de durada dels estudis de grau.

La dotació també inclou l’import de la matrícula, altres serveis del campus i, si cal, les despeses d’allotjament a la Ciutat Universitària, al campus de la UAB, una iniciativa que va començar el 2010 i que va ser la primera d’aquestes característiques que es va posar en funcionament en una universitat espanyola.

Els estudiants becats provenen principalment de localitats de l’entorn geogràfic de la UAB com Sabadell, Terrassa, Ripollet o Cerdanyola del Vallès i d’altres llocs de Catalunya, i quant a les carreres que segueixen, hi ha graus de tots els àmbits acadèmics.

El president del Consell Social de la UAB, Gabriel Masfurroll, ha afirmat que aquest és un dels actes “més rellevants i emotius” que acull cada any a la universitat i, després de felicitar als becats i les seves famílies, els ha aconsellat que aprofitin l’oportunitat.

D’altra banda, la rectora de la UAB, Margarita Arboix, ha elogiat el compromís de Banco Santander amb els objectius socials i especialment amb l’educació superior i ha afirmat que l’educació és “l’element principal d’apoderament del ciutadà”.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Beques