Seguretat

Terrassa posa en marxa la prova pilot de parades intermèdies de l'autobús nocturn

Serà una prestació exclusiva per a dones, joves, menors de 16 anys, gent gran i persones en situació de discapacitat

L’Ajuntament de Terrassa i Transports Municipals d’Ègara SA (Tmesa) posen en marxa la prova pilot del nou servei de parades intermèdies de l’autobús nocturn.

És una prestació exclusiva per a dones, joves, menors de 16 anys, gent gran i persones en situació de discapacitat i que podran la sol·licitar només per abandonar el vehicle en punts intermedis entre dues parades, segons ha informat el consistori.

És una mesura, que s’allargarà durant tres mesos, que s’ha impulsat en altres ciutats d’Espanya i que a Terrassa s’implanta fruit de la incorporació de la perspectiva de gènere en l’anàlisi de la mobilitat de les persones i que les dones tenen una percepció de més inseguretat en determinats espais públics.

Es tracta d’una iniciativa que es va aprovar en el ple de gener de 2018, en una proposta de resolució de la CUP, i que en demanava l’estudi de la implantació, que finalment s’ha ampliat a més col·lectius i no només a les dones.

A mitjans de setembre, una vegada hagi acabat la prova pilot, Ajuntament i Tmesa examinarà els resultats per valorar el servei en aquest període.