Tennis

Djokovic torna a ser mestre per sisena vegada

L’exnúmero 1 es va imposar a la final a Ruud (7-5, 6-3) i iguala el rècord de Federer en el torneig

De nou mestre i invicte. Sense perdre un partit. Novak Djokovic va tancar amb brillantor la temporada més atípica que ha viscut mai. L’exnúmero 1 mundial va guanyar la Nitto Finals ATP al derrotar Casper Ruud per 7-5 i 6-3. Un triomf amb què iguala el rècord fins ahir de l’acabat de retirar Roger Federer.

 A Xangai, Londres i ahir a la nit Torí, Djokovic és l’únic tennista que ha conquerit el Masters a tres ciutats diferents i en tres dècades diferents. El primer el 2008, una ratxa de quatre entre 2012 i 2015 i ahir a la nit el 2022, sent el més veterà a aconseguir-ho als 35 anys.

 Djokovic va aconseguir al Pala Alpitour de Torí el cinquè títol de la temporada, el 91è de la seva carrera, a més de 1.500 punts per al rànquing i 4,7 milions de dòlars per al seu compte, en un any on només ha pogut jugar 11 tornejos. Millor impossible.

Dos ‘breaks’ per decidir

Djokovic va saltar a la pista conscient que havia de salvar aquest mur que Ruud munta des del fons de la pista en els seus partits. Havia de mantenir el seu servei i buscar el ‘break’. Però també dosificar unes forces que no li sobraven.

Va tenir dues ocasions en el segon joc i una altra en el quart per arrabassar la sacada de Ruud, però el tennista noruec va salvar la situació. Semblava que el set es decidiria en un altre ‘tie-break’ però Ruud es va quedar a les portes en l’últim moment. Va perdre la seva sacada amb 6-5 per a un Djokovic que no ho va desaprofitar.

En la segona mànega es va mantenir el guió escrit per Djokovic que va fer el break de nou (3-1) per posar la directa cap a la seva victòria, que finalment es va apuntar en 1 hora i 34 minuts. Un triomf per celebrar amb eufòria abraçat al seu fill Stefan que va saltar a la pista, el primer, i amb tota la família. Ruud es queda de nou a les portes d’un gran títol després de perdre les finals de Roland Garros (davant Nadal) i el Obert dels EUA (davant Alcaraz).

 Repte per al 2023

Un èxit amb la vista posada a Austràlia on l’any passat no va poder jugar, perquè no estava vacunat de covid-19, i amb el punt de mira fixat en el seu 22 Grand Slam (ha guanyat nou vegades a Melbourne) i aquest número 1 que lluu Carlos Alcaraz (el separen 1.900 punts) que espera recuperar el 2023.

 Un any en què el tennista serbi jugarà sense les restriccions que li van impedir participar a l’Obert d’Austràlia, Indian Wells, Miami, Toronto, Cincinnati i el Obert dels Estats Units, on hi havia en joc 8.000 punts, a més de quedar-se sense els 2.000 com a campió de Wimbledon, després que l’ATP decidís no donar punts pel boicot als tennistes rus i bielorussos davant la invasió d’Ucraïna. Djokovic va anunciar a Torí que està llest i «alleujat» per competir al màxim nivell.