Els vuitens de final

Sinner posa fi al somni d’Alcaraz a Wimbledon

El tennista murcià cau eliminat després de salvar sis ‘match ball’ en un duel generacional que va dominar el seu rival italià

El somni s’haurà d’esperar. Carlos Alcaraz va caure en els vuitens de Wimbledon en el duel generacional que l’enfrontava a l’italià Jannick Sinner, que el va derrotar per 6-1, 6-4, 6-7 (8) i 6-3. A la pista central. El dia que se celebrava el centenari de la seva construcció el jove tennista murcià no ho va poder celebrar com esperava.

L’estrena a la central no va ser com havia somiat Alcaraz. La seva alegria va durar els dos primers punts que li va guanyar a Sinner amb una restada i un cop guanyador. Però el tennista italià aviat va diluir la sortida amb una poderosa sacada per salvar la situació i començar a dominar el partit. Sinner imposava el seu ‘punch’ sobre la pista per fer dos ‘breaks’ (3-1 i 5-1) i emportar-se el primer set en 32 minuts i amb només tres errors no forçats. Tot un avís.

Alcaraz no estava còmode. Se’l veia aturat, perdut, lluny del joc alegre, agressiu i valent que el caracteritza. La situació no va millorar. Sinner va tornar a fer ‘break’ (0-1) per aconseguir un nou avantatge al marcador i guanyar set jocs seguits. Alcaraz va aconseguir tallar la sagnia i, si més no, no allunyar-se gaire del tennista italià.

Però Sinner va aguantar. No només això. Era com un robot. Semblava jugar amb els ulls tancats buscant les línies. Colpejant fort. I així va aguantar l’avantatge fins apuntar-se la segona mànega amb un últim joc en blanc.

Dos ‘match balls’, salvats

Sinner va deixar escapar un 0-40 en el primer joc del tercer set i la dinàmica va començar a canviar. Alcaraz va millorar amb el servei i va mantenir la igualtat per forçar un ‘tie-break’ en què va treure el seu millor joc per salvar dos ‘match balls’, el primer amb sacada de Sinner, que havia remuntat un 6-3 en contra, per forçar el quart set després de 2 hores i 31 minuts.

L’escenari havia canviat. Sinner podia estar tocat després de perdre les seves ocasions. Però l’italià va mantenir la fredor, el seu pla de joc, recolzat en el servei (74% de primers guanyadors) i els seus poderosos cops plans per pressionar Alcaraz.

Un cop més, l’italià va poder agafar avantatge amb un nou ‘break’ (3-1) i va serrar les dents per mantenir el domini del marcador. Sinner va salvar un 0-40 per certificar el 4-1. Va disposar de tres ‘match balls’ més amb 5-2, però Alcaraz els va salvar i fins i tot va tenir un ‘break point’ en el següent joc, abans que Sinner acabés amb el seu patiment evitant-ho i passant als quarts de final en el setè ‘match ball’ després de 3 hores i 38 minuts.

A Sinner l’esperarà aquest dimarts en quarts de final el vencedor del partit entre Novak Djokovic i el neerlandès Tim van Rijthoven (104è mundial).

El torn de Badosa i Nadal

Aquest dilluns buscaran la seva plaça per als quarts de final, també a la central, Rafael Nadal i Paula Badosa. La catalana jugarà en el segon torn contra la romanesa Simona Halep, campiona el 2019. I a continuació saltarà a la pista el tennista balear per enfrontar-se al neerlandès Botic van de Zanschulp (26è mundial), a qui ja va guanyar en vuitens de final fa unes setmanes a Roland Garros.