La final femenina

Barty buscarà el seu primer Obert d’Austràlia contra Collins

La número 1 opta a ser la primera campiona australiana des que Chris O’Neill ho va aconseguir el 1979

Ashleigh Barty pot acabar aquest dissabte amb una sequera de 43 anys que arrossega el tennis australià des que Chris O’Neil va conquerir el títol el 1979. L’actual número 1 mundial va confirmar la seva condició de gran favorita al vèncer la nord-americana Madison Keys per 6-1 i 6-3. Una altra nord-americana, Danielle Rose Collins, serà la seva rival a la final, després que vencés en l’altra semifinal la polonesa Iga Swiatek per 6-4 i 6-1.

Barty arriba a la final sense perdre cap set i cedint únicament 21 jocs en sis partits. Keys, que havia dominat en anteriors rondes a rivals, com la seva compatriota Sofia Kenin, campiona a Austràlia el 2020 (7-6, 7-5), Paula Badosa (6-3, 6-1) o Barbora Krejcikova (6-3, 6-2), es va veure incapaç de plantar-li cara.

«És increïble, sembla tenir-ho tot sota control, ho fa tot bé», deia de Barty la nord-americana, que encara no havia perdut cap dels 10 partits jugats i només va aguantar a la pista una hora contra l’australiana.

Barty s’enfrontarà a la final a Collins (30a mundial), semifinalista també el 2019, que amb 28 anys arriba per primera vegada a una final d’un Grand Slam, sense haver guanyat encara cap títol en el circuit professional, a què es va incorporar després de finalitzar la seva carrera de comunicació i ser campiona universitària dels Estats Units el 2014 i 2016.  

Per a Barty serà la tercera final d’un Grand Slam després d’haver guanyat el Roland Garros el 2019 i Wimbledon el 2021.