EL CAS DJOKOVIC

Les autoritats sèrbies creuen que Djokovic serà deportat malgrat la decisió favorable

ANDREJ CUKIC

El president del Parlament serbi, Ivica Dacic, ha assegurat que creu que les autoritats australianes s’estan preparant per deportar Novak Djokovic, malgrat que un jutge ha ordenat aquest dilluns l’alliberament del número 1 del tennis mundial.

«Evidentment, les autoritats australianes optaran per deportar» Djokovic, ha declarat Dacic a l’emissora sèrbia Hepi. «En general, aquest procediment és vergonyós i ha de tenir una reacció per la nostra part», ha exigit el president del Parlament i exministre d’Exteriors, que ha reconegut que Sèrbia té limitades opcions per respondre.

Dacic va assenyalar que cada país té dret discrecional a denegar a algú l’entrada al seu territori, però va denunciar que mai s’havia tractat de persones conegudes, com és el cas de Novak Djokovic.

Poders especials

Un tribunal australià va ordenar aquest dilluns l’alliberament de Djokovic, que es trobava retingut des de dijous passat en un hotel de la ciutat de Melbourne després de la revocació del seu visat per no estar vacunat contra la covid-19.

Aquesta decisió permetria, en principi, participar en l’Obert d’Austràlia a Djokovic, que en cas que guanyés significaria el seu desè títol d’aquest torneig i el seu vint-i-unè Grand Slam, amb la qual cosa superaria el suís Roger Federer i l’espanyol Rafael Nadal, que va declarar que «personalment» prefiriría que Djokovic no jugués, tot i que ara té tot el dret a fer-ho després que hi hagi actuat la justícia.

El Govern d’Austràlia ha accedit avui a revertir la seva decisió de cancel·lar el visat, tot i que l’advocat Christopher Tran, ha assenyalat que el ministre d’Immigració, Alex Hawke, considera la possibilitat d’utilitzar els seus poders especials per deportar Djokovic.