TENNIS

Zverev es creua en el camí de Djokovic cap a la final de l’Obert dels EUA

‘Nole’ va remuntar contra Berrettini després d’un gran partit a la restada i se les veurà amb l’alemany en una de les semifinals

AP

Novak Djokovic continua imparable en l’Obert dels Estats Units. Amb el sostre retràctil desplegat de l’Arthur Ashe, el serbi ha arribat aquesta matinada a les semifinals del torneig després de vèncer per 5-7, 6-2, 6-2 i 6-3 l’italià Matteo Berrettini, sisè favorit.

El triomf de Djokovic va ser el vint-i-sisè des que va començar el primer Grand Slam (Obert d’Austràlia) i està a dos partits d’aconseguir completar el cicle de ‘majors’ en una mateixa temporada. Per a això tindrà una interessant lluita amb l’altre gran favorit, el número 4 del món, Alexander Zverev.

Nole’, tot i que va tornar a cedir el primer set, com en el duel davant el jove nord-americà Jenson Brooksby, va ser una màquina de fer punts sense donar cap opció al jove tennista italià a ficar-se de nou en el partit. Djokovic va acabar el matx amb 44 cops guanyadors per 28 errors no forçats, a més de col·locar 12 aces i cometre quatre dobles faltes, mentre que va aconseguir 19 punts en 29 pujades a la xarxa.

Berrettini, que només va poder superar el servei de Djokovic en el primer set amb ‘break’ inclòs, va acabar el partit amb 42 cops guanyadors i 43 errors no forçats, per arribar als 17 ‘aces’ i dues dobles faltes.

Aquestes estadístiques no el van ajudar a ficar-se més en el partit, perquè la restada del número u a partir del segon set va ser sensacional. El serbi va crear ni més ni menys que 16 oportunitats de trencament amb la restada, de les quals en va aprofitar sis.

Prova de foc

Ara Djokovic tindrà la seva veritable prova de foc en el partit de semifinals quan s’enfronti divendres al jove alemany Alexander Zverev, el seu botxí en els Jocs de Tòquio 2020, on el va guanyar en les semifinals i li va impedir que tingués la possibilitat d’arribar al Grand Slam d’Or.

Zverev, quart cap de sèrie, que continua sense perdre cap set en el torneig, va vèncer en tres mànegues molt disputades per 7-6 (6), 6-4 i 6-4 el sud-africà Lloyd Harris, 46 del món, i va arribar per segona vegada a les semifinals del US Open, després de perdre l’any passat a la final davant l’austríac Dominic Thiem al malbaratar dos sets a favor.

El duel entre Djokovic i Zverev serà el desè com a professionals, amb avantatge fins ara de 6 a 3 per al tennista serbi. Un triomf més de ‘Nole’ també li permetria arribar als 21 títols de Grand Slam i convertir-se en el màxim guanyador després de compartir amb les llegendes Roger Federer i Rafa Nadal la marca de 20 cadascun.