TENNIS

Bautista tomba Medvédev a Miami i Sorribes cau davant Andreescu

  • El tennista castellonenc s’ha classificat per a les semifinals del torneig després d’imposar-se al rus, número 2 mundial, per 6-4 i 6-2.

Cop d’efecte de Roberto Bautista en el Masters 1.000 de Miami al vèncer el rus Daniïl Medvédev per 6-4 i 6-2 per arribar a les semifinals del torneig californià.

El tennista castellonenc, número 12 mundial, li té presa la mesura al número dos del món, finalista aquest any en l’Obert d’Austràlia, a qui ha derrotat en les tres ocasions en què s’ha enfrontat. La clau de la seva victòria va tornar a ser l’efectivitat de la seva resta i l’efectivitat d’un joc sense errors amb què va mantenir el pols davant Medvédev en el primer set en què va aprofitar l’únic ‘break’ (5-4) per apuntar-se’l, i, en el segon, passar a dominar el ritme del partit i només cedir un parell de jocs més.

«La veritat és que crec que he fet coses molt bé. Aconseguir un triomf tan contundent davant el número 2 del món, i més sabent l’estat de forma en què venia, és per estar molt satisfet. He jugat molt sòlid en tot moment i crec que una de les grans claus ha sigut restar molt bé», ha valorat Bautista, després de la seva victòria.

Bautista s’enfrontarà a semifinals amb el jove italià Jannik Sinner (31 mundial) que s’ha imposat al kazakh Alexander Bublik per 7-6 (7-5) i 6-4. Per al castellonenc serà la tercera oportunitat d’arribar a una final aquesta temporada després de les perdudes a Doha i a Montpeller, davant el georgià Nikoloz Basilaixvili i el belga David Goffin, respectivament.

Derrota de Sorribes

La també tennista castellonenca Sara Sorribes no ha pogut completar l’èxit espanyol en la jornada al caure eliminada a quarts de final per la canadenca Bianca Andreescu, vuitena favorita, per 6-4, 3-6 i 6-3.

Andreescu, novena del món i amb tres títols a les espatlles, tots el 2019, en què sobresurt l’Obert dels Estats Units, va ser superior a la seva rival, que aquest any va inaugurar el seu historial amb el trofeu a Guadalajara (Mèxic) i que va quedar a les portes de la seva segona semifinal del curs després de la de Monterrey.

Andreescu s’enfrontarà ara a la grega Maria Sakkari, que va donar la sorpresa de la competició al vèncer la japonesa Naomi Osaka, número dos del món i guanyadora aquest any de l’Obert d’Austràlia, per 6-0 i 6-4. Per l’altre costat del quadro, lluitaran per un lloc a la final l’australiana Ashleigh Barty, primera cap de sèrie i vigent campiona, i la ucraïnesa Elina Svitolina, cinquena.