PRIMER GRAND SLAM

Nadal passa a la tercera ronda a Austràlia sense el seu millor joc

El número 1 mundial derrota l'argentí Delbonis tot i desaprofitar fins a 18 'break points'

Tennis - Australian Open - Second Round - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 23, 2020. Spain’s Rafael Nadal celebrates winning the match against Argentina’s Federico Delbonis. REUTERS/Hannah McKay / HANNAH MCKAY (REUTERS)

Fins al tercer set Rafael Nadal no ha trobat el seu millor nivell per imposar-se a l’argentí Federico Delbonis per 6-3, 7-6 (7-4) i 6-1 i accedir a la tercera ronda de l’Obert d’Austràlia, en què s’enfrontarà aquest dissabte a Pablo Carreño. El número 1 haurà de fer un altre pas endavant en el seu joc davant del tennista asturià, en un partit que serà, realment, la primera prova real per conèixer el seu moment de forma de cara a les seves aspiracions en el torneig que només ha guanyat en una ocasió (2009) i en què l’any passat va perdre la final davant de Novak Djokovic.

Nadal ha resolt el primer set en 49 minuts a un ritme de creuer davant d’un Delbonis que cometia massa errors per preocupar el número 1 mundial. Així i tot, a Nadal li ha costat fer el primer ‘break’. Ho ha aconseguit després de set intents, després de perdre’n sis en un maratonià segon joc que Delbonis ha salvat en 14 minuts.

La falta d’efectivitat per aprofitar els ‘break points’ ha complicat a Nadal el segon set. El tennista mallorquí es desesperava al no poder concretar cap de les nou ocasions que ha tingut per trencar el servei de Delbonis, gairebé en cada joc de l’argentí. I això no li ha permès decidir la segona mànega al seu favor fins al ‘tie-break’, en el qual s’ha imposat per 7-4 després d’una batalla de 70 minuts.

Avantatge definitiu

Delbonis mai havia estat tan a prop d’arrabassar un set a Nadal. En els tres anteriors enfrontaments havia perdut els sis que havien jugat i mai l’argentí (76 mundial) havia passat dels tres jocs.  Nadal ha trencat la seva mala ratxa amb els ‘break points’ a l’aprofitar la primera oportunitat de trencament en el quart joc (3-1) i agafar un avantatge ja definitiu per superar Delbonis i accedir per 12a vegada a la tercera ronda de l’Obert d’Austràlia. 

«Ha sigut una bona victòria. He tingut massa boles de ‘break’ que no he pogut aprofitar, però al final en el tercer set ja he pogut jugar més relaxat i agressiu», ha explicat a la pista Nadal, que s’ha guanyat el públic que omplia la Rod Laver Arena quan ha fet un petó a una aplegapilotes a qui ha donat un cop de pilota sense voler. «M’he espantat perquè li he donat un cop de bola molt fort», ha comentat. 

«Aquest any la bola és molt pesant i la pista, lenta. No són les millors condicions per a mi»

Rafael Nadal

Número 1 mundial

Més tard, entrevistat per Àlex Corretja davant de les càmeres d’Eurosport, Nadal argumentava els problemes d’adaptació del seu joc a les condicions de les pistes aquest any en el torneig. «La bola és molt pesant i s’infla ràpidament, a més la pista és més lenta que altres anys. No són les millors condicions per a mi, que m’agrada una bola més viva, però cal adaptar-s’hi», valorava. 

Junt amb Nadal, també van aconseguir el pas a la tercera ronda Pablo Carreño i Fernando Verdasco. El tennista asturià, que serà el pròxim rival de Nadal, s’ha imposat a l’alemany Peter Gojowczyk per 6-4, 6-1, 1-6 i 6-4. Per la seva banda, el tennista madrileny ha superat el georgià Nikoloz Basilaixvili (26 mundial) per 4-6, 7-6 (5), 6-4 i 6-4 i buscarà el bitllet als vuitens de final de l’Obert d’Austràlia davant de l’alemany Alexander Zverev.

Els resultats de l’Obert d’Austràlia