PREMI DE L'ATP

Nadal: «No hauria imaginat mai que tornaria a ser número 1»

El tennista rep el trofeu que l'acredita per cinquena vegada com el millor de la temporada

jmexposito50922426 tennis atp finals the o2 london britain november 15 191115184021 / TONY O BRIEN

Tot just cinc minuts de descans. Rafael Nadal va marxar als vestidors de l’O2 Arena per posar-se un xandall, pentinar-se i tornar a aparèixer a la pista per ser homenatjat com a número 1 mundial per cinquena vegada en la seva carrera.

«¿Qui s’ho podria pensar, això? Em sento superfeliç. No hauria imaginat mai que tornaria a tenir aquest trofeu a les meves mans de nou, després de les lesions i tot el que he passat», va dir aquest divendres el tennista mallorquí acompanyat pel president de l’ATP, Chris Kermode.

Nadal va recordar el recolzament del seu equip i la seva família en moments difícils d’aquest mateix any, després del torneig de Montecarlo, en quèl no veia la llum i va arribar a pensar en la seva retirada, almenys temporalment. Tot va canviar amb la seva victòria a Roma i el 12è Roland Garros.  Des d’aquell moment, Nadal va recuperar el seu millor joc per tancar la temporada al cim del circuit amb la victòria a Mont-real (el seu 35è Masters 1.000) i, especialment, el títol a l’Open dels Estats Units

Batent rècords

Nadal va reemplaçarNovak Djokovic en el número 1 el passat 4 de novembre, just un any després que el serbi fes el mateix amb el tennista mallorquí. Als 33 anys, Nadal és el jugador de més edat en acabar a dalt de tot en la història d’un rànquing que va començar el 1973.

Aquesta és la cinquena ocasió que Nadal acaba l’any primer després d’haver-ho aconseguit el 2008, 2010, 2013 i 2017. Cap altre jugador en la història ha aconseguit arribar al cim amb una diferència d’11 anys i tampoc cap en cinc anys no consecutius.

Pete Sampras (1993-1998) és el tennista que més vegades ha sigut primer a final d’any i de forma consecutiva a l’aconseguir-ho en sis ocasions. Nadal es col·loca ara, amb cinc, a la línia del nord-americà i al costat de DjokovicRoger Federer i Jimmy Connors. Des del 2004, quan Federer va aconseguir ser número 1 per primera vegada, el suís s’ha repartit aquest honor amb Nadal i Djokovic. Només Andy Murray, el 2016, va aconseguir trencar el domini del ‘Big Three’.

Temes:

Rafa Nadal