ENSOPEGADA INESPERADA

Nadal es lesiona i es retira del Masters 1.000 de París

El mallorquí pateix un problema a l'abdomen en l'entrenament previ a la semifinal i cedeix el pas a la final al canadenc Shapovalov, que s'enfrontarà a Djokovic

aguasch50701293 november 1 2019 paris france spain s rafael nadal won h191102170627 / Henri Szwarc

París-Bercy continua sent un escenari malèfic per a Rafael Nadal, al contrari de Roland Garros. El tennista mallorquí que havia de jugar les semifinals de l’últim Masters 1.000 de la temporada s’ha vist obligat a retirar-se sense poder jugar les semifinals per una lesió a l’abdomen durant l’entrenament previ al duel amb el canadenc Dennis Shapovalov.

«Ha sigut en una de les últimes sacades de l’entrenament, he sentit alguna cosa a l’abdominal i així no podia servir al nivell que m’agradaria amb el risc d’agreujar el problema», ha explicat Nadal. L’abast i la gravetat de la lesió encara no es podrà conèixer fins a fer-li un reconeixement mèdic. Nadal té previst jugar la Copa Masters del 10 al 18 de novembre a Londres i seguidament les finals de la nova Copa Davis a Madrid.

El tennista mallorquí havia reaparegut a París després de 52 dies absent del circuit després de guanyar l’Open dels Estats Units. Nadal va renunciar a la gira asiàtica per uns problemes al seu canell esquerre però va disputar la Copa Laver on també no va jugar l’última jornada pels seus problemes a la mà.

Nadal, que aquest dilluns apareixerà temporalment de nou al lloc número 1 mundial, s’ha quedat sense opcions de poder ratificar-lo definitivament sobre la pista francesa on aquest dissabte aspirava a classificar-se per a la seva segona final en el torneig parisenc des de la que va jugar el 2007 i conquistar un dels pocs títols que li falten en el seu palmarès. L’any passat Nadal també va haver de retirar-se a París, sense jugar, per una altra lesió abdominal. Llavors no va poder jugar contra Fernando Verdasco, va perdre el número 1 i després no va poder assistir a la Copa Masters.

A 640 punts

Nadal, que porta 1.280 punts d’avantatge en el seu pols amb Novak Djokovic pel número 1 de final de temporada, veurà reduït el marge pel tennista serbi que, després de guanyar Grigor Dimitrov per 7-6 (7-5) i 6-4, es quedarà a 640 punts si guanya la final davant el canadenc Dennis ShapovalovUn avantatge que deixa molt oberta la batalla per acabar primer de l’any i que es decidirà ara a l’O2 Arena de Londres on el guanyador del títol s’emportaria 1.500 punts.

Djokovic no ha deixat escapar l’oportunitat de defensar la seva sort fins a l’últim moment. L’encara número 1 mundial no està disposat a cedir fàcilment en el seu pols amb Nadal i aquest diumenge disputarà la seva sisena final al Masters 1.000 de París i la 50a d’un torneig Masters 1.000 dels 33 que ha guanyat en la seva carrera, d’aquests quatre a París (2009 i 2013-14-15).