Carla Suárez cau davant una implacable Halep

lmendiola38752237 tennis french open roland garros paris france june 5170605120115 / CHRISTIAN HARTMANN

L'aventura s'ha acabat per a Carla Suárez a Roland Garros. La tennista canària ha caigut als vuitens de final davant la romanesa Simona Halep per un contundent 6-1 i 6-1 en just una hora. Halep no li ha donat cap opció i ha aconseguit guanyar-la per primera vegada sobre terra després de cinc enfrontaments. L'eliminació de Carla Suárez deixa el torneig femení sense representació espanyola després de l'eliminació diumenge de la campiona Garbiñe Muguruza.

Suárez ha entrat a la Philippe Chatrier convençuda de les seves opcions. "És el dia per fer el salt", havia dit després de classificar-se per als vuitens de final. Sortia convençuda de les seves opcions davant una rival a qui havia guanyat en les cinc vegades en què s'havien creuat en una pista de terra, entre elles una a Roland Garros en primera ronda el 2013. La romanesa l'havia guanyat, en canvi, sis vegades, l'última a l'Open dels Estats Units del 2015 (6-2, 7-5). 

En l'escalfament previ al passadís d'entrada a la central, la canària feia esprints, mentre la romanesa mirava molt tranquil·la el seu mòbil. A la pista Carla Suárez ha sortit valenta, disposada a la baralla des del primer punt per disposar de dos punts de 'break' que no ha pogut concretar. Halep ha salvat la situació amb una resposta contundent i potent. La romanesa s'ha basat en el seu cop de dreta per agafar el control, trencar la sacada de Suárez a la primera oportunitat (2-0) i encarrilar tres jocs seguits (5-0). Carla Suárez lluitava en cada punt però els jocs queien del costat de la romanesa, que s'ha apuntat el primer set en 27 minuts.

CAMÍ DEL NÚMERO 1

En el segon la lliçó de la romanesa ha continuat davant una Carla Suárez que intentava mantenir un pols impossible davant els rotunds cops i la solidesa de Halep, que només li ha deixat guanyar un joc més.

Guanyadora al torneig de Madrid i finalista a Roma, Halep s'ha mostrat implacable. La romanesa, finalista de Roland Garros el 2014 (va perdre la final davant Xaràpova), apunta a tornar a optar al títol. Una victòria que li permetria col·locar-se com a nova número 1 mundial.