Primavera seca

Els meteoròlegs responen: ¿quan plourà a Espanya?

  • ¿Quin temps farà per Setmana Santa?

  • Aemet: es confirmen els pitjors pronòstics per al mes de març

Alfons Puertas / Observatori Fabra

L’inici de la primavera meteorològica està sent descoratjador per a tots els que anhelen l’arribada de les pluges. La pregunta és obligada: ¿haurem d’esperar molt per a l’arribada de les pluges? La meteoròloga Irene Santa comparteix el seu pronòstic a eltiempo.es.

De moment, en la setmana actual, les escasses pluges es limitaran a l’extrem nord-oest d’Espanya. Galícia, Astúries, el País Basc, Cantabira, Navarra, la Rioja i Castella i Lleó registraran precipitacions d’escassa intensitat durant els pròxims dies. El dia amb pluges més persistents podria ser diumenge.

Els models a mitjà termini no acaben d’oferir motius per a l’esperança. El març acabarà sent poc menys que «catastròfic», en paraules de Santa, i tampoc s’espera cap alegria a inicis d’abril. Tot apunta a pluges normals o per sota del que és habitual segons la zona les pròximes setmanes.

¿I per Setmana Santa?

Els models predictius no permeten aventurar si plourà per Setmana Santa. Es limiten a marcar tendències. I aquestes indiquen el mateix: temperatures per sobre de la mitjana, sobretot a Andalusia i Castella-la Manxa. Quant a les pluges, podria ser més seca del que és habitual a Extremadura, Madrid, Castella-la Manxa i Andalusia.

.