Predicció

Roberto Brasero avisa: torna l’hivern ‘de cop’ i la neu en aquestes zones

  • ¿On nevarà aquesta setmana?

  • Torna el fred a Barcelona i Catalunya

Marc Trilla / Europa Press

L’hivern està donant una ¿última? escomesa a l’arribar al final de febrer. Després de l’anticicló que ha imposat temperatures màximes gairebé primaverals, aquest dimecres arriba un radical i sobtat canvi de temps. Pluja, fred i, sobretot, nevades, segons ha advertit Roberto Brasero, meteoròleg d’Antena 3.

«Anem cap a l’hivern. Dimecres pot ploure amb força al Cantàbric i dijous hi haurà una baixada brusca de temperatures amb possibles nevades a la meitat nord», ha assegurat Brasero en el seu últim ‘informe meteorològic’

El causant d’aquesta inestabilitat és una DANA (depressió aïllada en nivells alts), que, com apunta Brasero, «no només porta baixes temperatures, sinó precipitacions». Així, amb temperatures molt a la baixa, «a la meitat nord és probable que el que caigui dijous sigui neu a partir dels 800 metres de cota». Entre les ‘afectades’, hi ha ciutats com Àvila, Burgos, Lleó, Segòvia o Vitòria. No obstant, les nevades també tocaran punts de més altitud com el Pirineu o la serralada cantàbrica.