Predicció meteorològica

Temps a Catalunya avui, dimarts 27 de setembre: sol al matí, núvols a la tarda

Dijous arribarà un altre canvi de temps que portarà més tempestes

Catalunya viurà aquest dimarts, 27 de setembre, una jornada relativament tranquil·la, però amb dues cares. Al matí, dominarà el cel serè, però a la tarda el temps es mostrarà més insegur. El vent serà un altre protagonista de la jornada. El gran canvi (tot i que fugaç) de temps es produirà dijous.

Malgrat la presència de núvols baixos a diverses zones, al matí dominarà el cel serè o poc ennuvolat. Segons les previsions del Meteocat, a partir del migdia creixeran masses ennuvolades a les comarques del nord-est i en punts del litoral i prelitoral central. Al vessant nord del Pirineu hi haurà molts núvols durant tota la jornada.

Plourà una mica al vessant nord del Pirineu a primera hora (algunes precipitacions han sigut o seran en forma de neu). A la tarda hi haurà xàfecs aïllats al nord-est, que podran estendre’s a punts del litoral i prelitoral central. La cota de neu se situarà al voltant dels 2.400 metres.

Les temperatures mínimes i màximes pujaran significativament. En ciutats com Barcelona es podrien arribar als 25 graus en el tram central del dia.

El vent es farà notar durant la jornada, especialment a la meitat sud de Catalunya. En zones de les Terres de l’Ebre i el sud de Tarragona podran registrar-se ratxes molt fortes, sobretot durant el matí. La tramuntana també bufarà molt fort a l’Empordà, i podrà superar els 70 km/h. En cotes altes del Pirineu hi haurà també ratxes molt intenses.

Dimecres continuarà la tendència actual, tot i que hi podria haver de nou xàfecs tempestuosos al nord-est. Dijous canviarà el temps radicalment; les tempestes s’estendran pel territori (encara és aviat per saber quines zones es veuran afectades exactament) i les temperatures baixaran de manera significativa.