Temps

Cauen les primeres nevades de la tardor al Pirineu català

  • Els flocs, que no queien des del 26 de maig passat, ho han fet a la Vall d’Aran per sobre dels 2.200 metres

Vall de Núria

Les primeres nevades de la tardor han caigut feblement les últimes hores a la Vall d’Aran per sobre dels 2.200 metres, al Pirineu català, on no nevava des del 26 de maig, fa 121 dies.

El Servei de Meteorologia de Catalunya ha informat aquest diumenge que les precipitacions d’ahir a la zona van anar acompanyades d’una baixada de temperatura, cosa que va generar la primera nevada al Pirineu en cotes altes.

Les dades obtingudes a les estacions meteorològiques d’aquest serveis assenyalen que la temperatura més baixa registrada a Catalunya les últimes hores ha sigut a la Vall d’Aran, concretament a Sasseuva, a 2.228 metres d’alçada, on s’ha registrat -0,4 graus; a Bonaigua, a 2.266 metres, amb -0,3; i a Lac Redon, a 2.247, amb -0,1.

El servei meteorològic preveu que aquest diumenge el cel estigui serè i poc ennuvolat, tot i que a la tarda podrien créixer núvols que deixin algun xàfec.

La temperatura ha baixat les últimes hores entre lleugerament i moderadament a tot Catalunya, i ha deixat un ambient fresc al litoral i fred a l’interior.

A primera hora d’aquest matí, Barcelona anotava 18 graus; Tarragona, 16; Lleida, 13; la Bisbal d’Empordà, 15; Puigcerdà, 6; Ulldemolins, 10; i l’Aldea, 17.

Temes:

Neu Pirineus