Arriba la tardor

Temps a Catalunya avui, divendres 23 de setembre: el canvi de temps portarà pluges aquesta tarda

Avisos per precipitacions intenses fins dissabte al matí a diverses zones, incloent-hi Barcelona

De matinada hi ha hagut pluges intenses a les comarques del sud

  • ¿Quin temps farà a Barcelona durant les Festes de la Mercè?

Jordi Cotrina

Arriba la tardor acompanyada d’un contundent canvi de temps. Catalunya tindrà aquest divendres, 23 de setembre, un digne inici de l’estació, especialment a partir de la tarda, amb pluges que es preveuen intenses en algunes comarques pròximes al litoral central, on la Generalitat ha activat avisos per precipitacions intenses entre aquesta tarda i primeres hores del matí de dissabte. Adeu a l’estiu.

El Meteocat preveu que, fins al migdia, el cel estigui parcialment o molt ennuvolat al litoral i prelitoral, la depressió central i el Prepirineu. A partir de llavors, creixeran les masses ennuvolades, sobretot al Pirineu, el Prepirineu i zones de muntanya del Pirineu. Al caure la tarda, la nuvolositat s’imposarà a tot el territori, especialment a la meitat occidental de Catalunya.

Al litoral i prelitoral sud s’esperen xàfecs intermitents, que a partir de la tarda podrien afectar qualsevol punt del territori. A última hora de la tarda, les pluges més intenses es registraran al Pirineu, el Prepirineu i el sector central del litoral i prelitoral. Al final del dia, les precipitacions podran ser localment fortes i acompanyades de tempesta. Una de les zones alertades per la Generalitat és l’àrea de Barcelona. La capital inicia aquest divendres a la tarda les festes de la Mercè.

Les temperatures mínimes no tindran grans canvis, tot i que la nuvolositat pot provocar un lleuger ascens de les màximes.

Hi tornarà a haver bancs de boira o boirina en zones profundes de l’interior. El vent podria bufar amb força a la tarda a la costa, el sud de les comarques de Lleida i el sud del prelitoral.

La pluja no ens deixarà durant el cap de setmana. Dissabte hi tornarà a haver xàfecs durant la matinada i a la tarda. Diumenge, a poc a poc, les pluges es retiraran. Les temperatures registraran un important descens durant el dissabte.