Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, divendres 26 d’agost: les pluges s’estenen per tot el territori

  • ¿Què és el flaix de calor?

  • De la calitja al meteotsunami: aquests són els fenòmens que ens han afectat els últims mesos

Jordi Cotrina

Després d’un parell de dies de tranquil·litat, amb tempestes localitzades, les precipitacions s’estenen aquest divendres per tot Catalunya. La pluja, a més, anirà acompanyada d’una caiguda notable de les temperatures.

Les nuvolades es mantindran al Pirineu, però també creixeran en la meitat est i el terç est del territori, i deixaran un cel molt ennuvolat. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) indica que les pluges seran d’«intensitat feble i moderada», així que no s’acumularan grans quantitats d’aigua.

No obstant, Protecció Civil manté activada l’alerta per fortes pluges a 12 comarques. Allà, «podran ser intenses i localment abundants, entre 20 i 50 mm en 24 hores», avisa el Meteocat. A més, les precipitacions aniran acompanyades de tempestes i calamarsa.

Respecte a les temperatures, les mínimes seran lleugerament més baixes que les dels últims dies a tot el territori. Tot i que es donaran dues excepcions: a l’interior seran moderadament més baixes i a la Costa Daurada, més altes. D’altra banda, les màximes també es contindran: els termòmetres no arribaran als 30 graus: tant al litoral com a l’interior rondaran els 26 i 28 graus.