Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, dissabte 13 d’agost: arribem al pic màxim de les temperatures

  • Vídeo | La sorpresa d’un meteoròleg quan descobreix en directe que el mapa del temps és tàctil

Guillermo Moliner

Just després d’una jornada de rècord pel que fa als termòmetres després d’assolir els 43,6ºC a Vinebre (Ribera d’Ebre) –màxima de l’any a Catalunya– aquest dissabte, 13 d’agost, encara poden disparar-se més les temperatures, tot i que el més probable és que el sostre ja l’hàgim tocat a la zona de ponent de Lleida i l’interior de la província de Tarragona i on acabi repuntant sigui en la resta del territori.

Com acostuma a ser habitual aquestes últimes setmanes, el dia es dividirà meteorològicament parlant en dues parts ben diferenciades: un matí de sol regnant en gairebé tot Catalunya a excepció d’algunes franges de núvols en el terç sud i la Costa Brava, i una segona meitat en la qual la inestabilitat s’apropiarà de tot el terç nord amb precipitacions que podran presentar-se en forma de tempesta i temps violent.

Les pluges també faran acte de presència al sud, concretament per la zona del PN Els Ports; en la resta dominarà el cel semiennuvolat.

La nit es presentarà amb temperatures fresques allà per on hagin deixat el seu rastre les tempestes d’estiu i repuntaran en la resta del territori, ens abocaran a la costa central i sud a una altra nit tòrrida.

Per a diumenge es comença a entreveure aquest esperat canvi de terç. Començarà amb una baixada de temperatures a l’interior de Catalunya, que a partir de dilluns serà extensible a tot el territori.