Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, diumenge 7 d’agost: matí de platja, tarda de paraigua

  • L’alarmant predicció del meteoròleg Mario Picazo del que passarà a Espanya al final de l’estiu

Alejandro García

Una altra jornada de clars i foscos, de sol i pluges i, com ja va sent habitual, de molta calor. Aquest tornarà a ser l’escenari meteorològic que es viurà a Catalunya aquest diumenge, 7 d’agost.

Fins al migdia tindrem un matí de cel assolellat a tot el territori, que només es veurà tacat per alguna franja de núvols baixos sense gairebé incidència.

A partir d’aquí, tornarà a augmentar la nuvolositat fins a acabar encapotant el cel, especialment al sector de muntanya del nord de Catalunya, el Pirineu i el Prepirineu; una situació que s’acabarà estenent a tota la franja de l’interior del territori fins a arribar a les comarques del sud de Tarragona. Al litoral també augmentarà la nuvolositat, però no prou com per amagar el sol.

Serà a partir del migdia, però molt especialment a l’inici de la tarda quan les pluges faran acte de presència. Com en dies anteriors, es concentraran al terç nord de Catalunya, amb especial èmfasi a la Catalunya Central; allà no es descarta alguna tempesta de caràcter local i la possibilitat de calamarsa. Aquestes precipitacions també s’aniran desplaçant cap al sud fins a arribar a les comarques de l’Ebre.

Quant a les temperatures, ja sense la ressaca de les fortes pluges i tempestes que van refrescar enormement la nit de divendres a dissabte, la mínima tornarà a repuntar encara sense arribar a aquestes cotes de nits tòrrides de principis de setmana, la màxima es mantindrà estable.

El díptic matí/sol i tarda/pluja es tornarà a repetir de cara a dilluns, una situació meteorològica que de passada direm que és del més comú a l’estiu.