Previsió meteorològica

Avís per pluges intenses aquest dijous a Catalunya

  • Les precipitacions més perilloses cauran a les comarques de la zona central

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Inuncat per pluges intenses i, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), aquest dijous de 12 a 18 hores els xàfecs seran més intensos, sobretot a la zona central de Catalunya.

Segons la previsió, s’esperen pluges de distribució irregular, més freqüents a partir del migdia i en zones de muntanya del Pirineu i el Prepirineu oriental, de la Catalunya Central i del prelitoral. I, tot i que la intensitat de les precipitacions serà en general entre feble i moderada, sí que pot ser localment forta a les comarques avisades: Anoia, Alt Camp, Alt Penedès, Baix Llobregat, Bages, Conca de Barberà, Moianès i Vallès Occidental.

Fins a 50 mm en 24 hores

Meteocat ha activat l’avís per intensitat de pluja aquest dijous a la zona central de Catalunya, amb un perill entre moderat i molt alt. I els xàfecs aniran acompanyats localment de tempesta, calamarsa i pedra.

També, la quantitat de precipitació acumulada serà entre poc abundant i localment abundant, fins a 50 mm en 24 hores. Però, a partir de les 18 hores de la tarda, es preveu que les pluges es traslladin a la zona oest de Catalunya.