TEMPS A LES BALEARS

Menorca es queda incomunicada per mar a causa del fort temporal

Els ports de Maó i Ciutadella estan tancats per onades de fins a 11 metres i intenses ratxes de vent, que poden arribar als 80 quilòmetres per hora

temporal-en-menorca / periodico

Menorca està incomunicada per via marítima des de la matinada d’aquest divendres, després de decretar-se el tancament dels ports de Maó i de Ciutadella a causa del fort onatge.

El temporal ha causat onades de fins a 11 metres i intenses ratxes de vent, que arribaran als 80 quilòmetres per hora.

Tancament de Ciutadella i Maó

Ports IB –la xarxa de ports de les illes Balears– ha confirmat que el port exterior de Ciutadella s’ha tancat a les 4.30 hores del matí, cosa que ha obligat a cancel·lar les rutes dels barcos de Baleària ‘Abel Matutes’ i ‘Jaume III’, que connecten l’illa amb Barcelona Alcúdia (Mallorca), respectivament.

Per la seva banda, l’Autoritat Portuària de les Balears (APB) ha certificat el tancament del port de Maó a les sis del matí. En aquest cas, el trànsit marítim no s’ha vist afectat, perquè no hi ha programades per a aquest divendres cap entrada o sortida de barcos de passatgers.

Activada l’alerta groga

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat a les tres de la matinada l’alerta groga per fenòmens costaners. El vent serà present durant tot el cap de setmana amb ratxes d’entre 50 i 60 quilòmetres per hora.

També s’activarà aquest dissabte l’alerta taronja per fenòmens costaners